FED, faiz kararını açıkladı

FED faiz kararını açıkladı. Amerika Merkez Bankası, faizi beklendiği gibi 25 baz puan artırdı. Kararın ardından gözler FED Başkanı Janet Yellen'in açıklamalarına çevrildi. Karar sonrası dolar 3 lira 68 kuruş seviyesine indi.

Abone ol

FED'DEN FAİZKARARI: 25 BAZ PUAN ARTTIRILDI

ABD Merkez Bankası, faizi 25 baz puan artırdı. Böylece Fed'in fonlama faizi yüzde 0.75- 1 aralığına yükseldi.

Amerika'dan gelen işsizlik verileri ve FED üyelerinin açıklamaları mart ayındaki toplantıda faiz artırımına neredeyse kesin gözüyle bakılmasına neden olmuştu.

FED'DEN FAİZ KARARI: YIL İÇİNDE 3 KEZ DAHA ARTTIRILACAK

Öyle de oldu. Toplantıdan sonra yapılan açıklamada fazizin 25 baş puan arttırıldığı belirtildi. Yapılan açıklamaya göre Fed üyeleri bu yıl için 3 faiz artışı öngörüyor. Daha önce artışların "sadece kademeli" yapılacağını söyleyen Fed, ifadeyi "kademeli" olarak değiştirdi.

FED'DEN FAİZ KARARI: DOLAR 3,68, EURO 3,94'E KADAR GERİLEDİ

FED'in faiz kararından sonra gözlerin çevrildiği dolar ise 3.71 seviyesinden 3 lira 68 kuruş seviyesine indi. Euro ise 3.94'ün altını denedi.

ulusalkanal.com.tr

Denizli'de işçilerden eylem Ekonomi Avrupa borsaları günü yükselişle kapattı Ekonomi Dolar ne kadar? (15 Mart dolar fiyatları) Ekonomi Kredi kartıyla internetten alışverişte yeni dönem iddiasına BDDK'dan açıklama Ekonomi