Asker, göz açtırmadı

TSK'nın 2014 yılında Suriye sınırındaki illere yaptığı akaryakıt operasyonunda çarpıcı bilgiler ortaya çıktı. Operasyonlarda 7 milyon 760 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi. 138 kişi de tutuklandı.

Abone ol

TSK'nın 2014 yılında Suriyesınırındaki illere yaptığı akarkayakıt operasyonunda çarpıcı bilgiler ortaya çıktı. Operasyonlarda 7 milyon 760 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi. 138 kişi de tutuklandı.

Suriye'de iç savaşın başlamasıyla akaryakıt kaçakçılığında büyük bir artış yaşanması üzerine TSK, sınırdaki tedbirlerini en üst seviyeye çıkardı.

Suriye'den temin ettikleri akaryakıtı katır sırtından taşıyarak Türkiye'ye sokan kaçakçılar, taktik değiştirdi. İki ülke arasına boru döşedi.

'Köstebek' adı verilen yatay sondaj makineleriyle akaryakıtı bidonlara dolduran kaçakçılar, daha sonra minibüs ve kamyonetlerle piyasaya sürdü.

Kaçakçıların bu yöntemini fark eden TSK, kaçakçılara göz açtırmadı. Kaçakçılar bir bir yakayı ele verdi.

2014 yılında Suriye sınırındaki illerde yapılan operasyonlarda toplam 7 milyon 760 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi.

5 bin 991 şüpheli şahıstan 138'i tutuklandı. 8 sondaj makinesi de bulundu. Savcının talimatı doğrultusunda yerinde imha edilerek tutanak altına alındı.

Öte yandan Suriye sınırında akaryakıtın dışında çok miktarda sigara, uyuşturucu, muhtelif silah, büyükbaş ve küçükbaş hayvan ile cep telefonu da ele geçirildi. Suriye'den yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 70 bin 927 kişi de yakalandı.

ulusalkanal.com.tr

AVM İnşaatında kaza Yurt Kritik uyarı: 15 cm kar yağacak Yurt 'İkamete 120 lira' kapmanyasına yoğun ilgi Yurt Can güvenliği için TIR'dan indi, canından oldu Yurt