Netanyahu'dan sert yanıt!

Avrupa Adalet Divanı'nın Hamas'ı terör örgütleri listesinden çıkarmasına İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu sert yanıt verdi. Netanyahu, Avrupa'yı ikiyüzlü davranmakla suçladı.

Abone ol

Avrupa Adalet Divanı'nın Hamas'ı terör örgütleri listesinden çıkarmasına İsrail Başbakanı BinyaminNetanyahu sert yanıt verdi. Netanyahu, Avrupa'yı ikiyüzlü davranmakla suçladı.

Merkezi Lüksemburg'da bulunan Avrupa Adalet Divanı, Hamas'ın basın ve internette yer alan iddialar doğrultusunda terör örgütleri listesine alınmasını hukuka aykırı bularak iptal etti. Kararda, Hamas'ın mal varlıklarının dondurulması yaptırımının kaldırılmasına da hükmedildi.

Avrupa'nın aldığı bu karar, siyasi kariyerinde bunalımlı günler geçiren Binyamin Netanyahu'nun tepkisine neden oldu. İsrail Başbakanı "İsrail hakkında savaş suçu gerekçesiyle Cenevre'de dava açan Avrupa, Hamas'ı terör listesinden çıkararak ikiyüzlülüğünü göstermiştir" dedi.

"ABD'nin İsrail'e karşı dostluğunun Avrupa'nın tutumuyla zıt düştüğüne" vurgu yapan Netanyahu "6 milyon Yahudi'nin katledildiği Avrupa'da hâlâ ders çıkarmamış çok sayıda kişi var." ifadesini kullandı.

"Hamas'ın İsrail'i yok etmek istediğini" belirten Netanyahu, Avrupa'dan gelen 'karar teknik bir karar' açıklamasını da tatmin edici bulmadı. İsrail Başbakanı, Avrupa Birliğine "Hamas'ı derhal terör listesine geri koyun" dedi.

Başbakanlığını yaptığı koalisyon hükümetinin ortakları tarafından İsrail'i uluslararası alanda zor durumda bırakmak ve Filistin'le gerilimi tırmandırmakla suçlanan Netanyahu, siyasi kariyerinin en bunalımlı günlerini geçiriyor. Netenyahu, bir süre önce, koalisyon ortağı olduğu bakanları görevden alarak kabineyi feshetmiş ve erken seçim kararı almıştı.

ulusalkanal.com.tr

Rusya'da Putin'e güven devam ediyor Dünya Filistin için tarihi adım Dünya Sırbistan'dan ret yanıtı! Dünya Barzani'den ABD'ye şükran Dünya