Boykot tutmayınca PKK okullara saldırdı

Okul boykotuna halk rağbet etmeyince, PKK en iyi bildiği şey olan şiddete başvurdu. PKK'lılar, Şırnak ve Hakkari'de 8 okula saldırı düzenledi. Okullar benzin ve molotofkokteylleri ile yakıldı. Okullarda büyük çaplı maddi hasar meydana geldi.

Abone ol

Okulları boykot çağrısına halk rağbet etmeyince, PKK'lılar okullara saldırdı.

PKK'nın YDG-H adlı grubu, Şırnak ve Hakkari'de 8 okulu ateşe verdi.

Yanan okullara itfaiyenin müdahalesini engellemek için yollara barikatlar kuruldu. PKK'lılar olay yerine giden polis ekiplerine de ses bombası, motolof ve taşlarla saldırdı. Polis, saldırganlara gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti.

İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangınlar güçlükle kontrol altına alınırken, okullarda büyük çapta hasar meydana geldi.

Diyarbakır'da mührü sökülen korsan okul ise yeniden mühürlendi. Güvenlik güçleri, mührün yeniden takılmasını engellemek isteyen gruba tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak mühürlenen okulun önünde açıklama yaptı. "Burda talep özel okulda değil, kamusal hizmet olarak Kürtçe eğitim" diyen Kışanak, yerel yönetimlere eğitim konusunda yetki verilmesini istedi.

ulusalkanal.com.tr

AKP'li Belediye "Çalışıyor" Gündem PKK: ABD harekatında yer almamız doğal Gündem Yüzde 30’u meslekten men edilecek Gündem F-Tipi örgüte yakınlığı ile bilinen bankayı savundular Gündem