Çin'de şiddetli fırtına

Çin Halk Cumhuriyeti'nin doğusundaki Jiangsu (Hiyangsu) eyaletinde yaşanan fırtına ve kasırgalar nedeniyle hayat felç oldu. 98 kişinin hayatını kaybettiği fırtınada yüzlerce kişinin de yaralandığı belirtildi.

Abone ol

Çin Halk Cumhuriyeti'nin doğusundaki Jiangsu eyaletinde etkili olan şiddetlifırtına ve kasırgalar 98 kişinin canını aldı. Yüzlerce kişi de yaralı.

Jiangsu eyaletinin Yancheng ((Yançenk) şehrinde önceki günlerde etkili olmaya başlayan fırtına hayatı felç etti.

Sheyang ilçesinde saatteki hızı 100 kilometreye ulaşan fırtına, Funnin ilçesinde 125 kilometreye kadar çıktı.

Fırtına, hortum ve kasırga nedeniyle bölgedeki birçok evin çöktüğü belirtilirken, ölü sayısının ise 98'e yükseldiği aktarıldı. Çin Ulusal Radyosu fırtınada yaralananların sayısını ise 800 olarak açıkladı.

Birçok yolun sular altında kaldığı ve trafiğin felç olduğu bölgelerde, binlerce evde ise elektirik kesintisi yaşandığı belirtiliyor. Çin İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Perşembe günü Yancheng (Yançenk) şehrinin yakınını vuran fırtınanın Şanghay'a doğru ilerlediği duyuruldu.

ulusalkanal.com.tr

İngiltere'nin AB Komiseri Jonathan Hill istifa etti Dünya İskoçya Başbakanı: Bağımsızlık için referanduma gidebiliriz Dünya 10 maddede İngiltere'nin AB'den ayrılması ve sürecin Türkiye'ye etkileri Dünya ABD’de silahlı saldırı: 2 ölü, çok sayıda yaralı var Dünya