TGB ve Vatan Partisi’nden Rize’de 19 Mayıs için anlamlı yürüyüş

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için Türkiye Gençlik Birliği ve Vatan Partisi Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi önünden Cumhuriyet meydanına bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Abone ol

Yürüyüş sırasında sık sık Mustafa Kemalin Askerleriyiz, Kahrolsun Amerikan Emperyalizmi, Ne Mutlu Türküm Diyene ve Karanlığa Geçit Yok Aydınlık Türkiye sloganları atıldı. Dev bir Türk Bayrağı’da yürüyüşte taşındı. Basın açıklaması için Atatürk Anıtı önünde konuşan TGB Rize İl Başkanı Mehmet Büyükdemir; ‘’Türkiye Gençlik Birliği gücünü tarihten alan bir gençlik örgütüdür .Atamızın bütün ümidim gençliktedir dediği Türk gençliğine güvenelim. Çanakkale zaferini kazanan namı değer 15’liler nasıl gönlümüzde yer tuttu ve bağımsızlık kazanmamızda bir nefer olduysa bizlerde bugünün 15’lileri olarak tekrar bağımsızlığımızı kazanmak , Cumhuriyet değerlerini yaşamak ve yaşatmak için yola çıktık. Bu ülkenin vatansever, namuslu insanlarını Silivri cezaevine attılar, barikatları yıktık ve vatansever büyüklerimizi komutanlarımızı gazeteci yazarlarımızı ,bilim adamlarımızı ,siyasetin bükülmez altın neferlerini oradan çıkardık.19 Mayıs kutlamalarını yasakladılar,250 bin gençle Ankara’ya seferber olduk ve o yasağa karşı durduk ve yine bir zafer kazandık. Ve o gençlik Haziran Ayaklanmasını yarattı. 2 ay önce Çanakkale kutlamalarını yasaklamaya kalktılar ve ülkemizin dört bir yanında seferberlik ilan edip Çanakkale’ye akın ettik. Bizi değerlerimizden, milletimizi toprağından ve milli değerlerinden koparamayacaklarını bir kez daha yüzlerine vurduk. Ve yine, yeniden mücadeleyi ateşlendiriyoruz. Ve halkımızı oylarımıza sahip çıkmaya, okut kampanyasına destek vermeye çağırıyoruz. Buradan ilan ediyoruz. Korkmayın, titreyin, Cumhuriyet ve devrimleri benimsemiş bugünün 15’lileri Türkiye Gençlik Birliği OKUT kampanyası ile oylara sahip çıkmaya geliyor.’’dedi. Ardından Vatan Partisi Rize İl Başkanı Salih Öksüz’de; ‘’Atatürk'e sevgimizi ve bağlılığımızı göstermek istiyorsak, O'nu ve en büyük eseri Cumhuriyet'i daha iyi anlamalı, düşüncesini ve felsefesini özümsemeli, Cumhuriyet'in değerlerini her koşulda korumalıyız. Atatürk'ün Cumhuriyet'i Türk Gençliğine emanet etmesi, gençliğe olan inancının, sevgisinin ve güveninin göstergesidir. Gençlerin bu güvene layık olacağından asla kuşku duymuyoruz. Yüce Atatürk'ün ilke ve devrimleriyle aydınlattığı yolda "durmadan, yorulmadan" ilerlemek, Cumhuriyetimizi korumak, yeni eserlerle güçlendirerek, sonsuza değin yaşatmak konusunda gençlerimizin, olumsuzluklara aldırış etmeden her koşulda çaba göstereceğine, gerektiğinde sorumluluk almaktan kaçınmayacaklarına Vatan Partisi olarak yürekten inanıyoruz. Türk Milleti’nin her zaman onuruyla yaşama kararlılığının tarihsel simgelerinden olan Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızın 96.Yıldönümünü kutluyor, başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın kahramanlarını, Cumhuriyetimizin Şehitlerini ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.’’ dedi. Açıklamalardan sonra, TGB Rize Başkan Yrd. Mustafa Demirel Bursa Nutku’nu, TLB Rize sözcüsü Gülsü Atagül’de Bayrak şiirini okudu.

ulusalkanal.com.tr

Antalya'da 19 Mayıs yüzbinlerin katılımıyla büyük coşku içinde kutladı Yurt Uzman çavuştan saatlerdir haber alınamıyor! Valilik: PKK kaçırmış olabilir Yurt Meteoroloji'den yağış uyarısı Yurt Taksim Tüneli'nde korkutan yangın! Yurt