ABD Başkanı Trump, BM'de ilk kez konuştu

ABD başkanı öncelikle olarak Kore DHC'yi hedef aldı ve "Kuzey Kore'nin artık bazı şeyleri fark etmesinin zamanıdır. Nükleer silahlardan arınmanın tek geleceği olduğunu anlamalıdır. Kim Jong Un rejiminin düşmanca tavrını sona erdirmesi için çalışmalıyız. Kuzey Kore'yi tamamen yok etmekten geri durmayız." dedi

Abone ol

Kore DHC'yi yok etme tehdidinin ardından ABD Başkanı Trump, İran'ı hedef alarak "İran teröre yardım etmekten vazgeçmeli, halkının haklarını korumalı komşularının egemenlik hakkına saygı duymalıdır. İran gibi bir rejim sonsuza kadar yaşayamaz. Öyle bir gün gelecek ki İran halkı tercih yapmak zorunda kalacak." diye konuştu.

IŞİD ve benzeri örgütleri 'radikal İslami terör örgütleri' olarak tanımlayan Trump şunları söyledi:

Radikal İslami terörü durduracağız, ülkemize zarar vermelerine izin veremeyiz. Bu terörü yayılmasını sağlayan finans gruplarını ve bunlara destek olan devletleri dışlamalıyız.

Trump, Suriye'ye ve Beşar Esad'a da saldırdı, mülteciler konusunda Türkiye, Ürdün ve Lübnan'a teşekkür etti. ABD Başkanı, "Siyasi çözümün ortaya konulmasıyla Beşar Esad'ın Suriye'deki suçlu rejiminin sona ermesi için çalıştık. Yasaklanmış kimyasal silahların kullanılmasıyla hiçbirimiz güvende olmayacağız. Türkiye Ürdün ve Lübnan'a sığınmacıları kabul ettiği için teşekkür ediyoruz. ABD bu konuda milyonlarca dolar yardım yapmıştır. Biz bölgedeki ev sahibi ülkelere destek oluyoruz. Sığınmacıların mümkün olduğunca kendi ülkelerine yakın ülkelere sığınmaları konusunda hemfikiriz" ifadelerini kullandı.

Trump'ın sosyalizmi hedef alan sözleri de dikkat çekti.

Trump şunları söyledi:

Geçtiğimiz günlerde Küba'ya yönelik eğer düzelmezlerse yaptırımları bitirmeyeceğimizi açıkladık. Sosyalist başarısız bir ideoloji halkı acıya mahkum etti. Buna seyirci kalamayız. Sorumlu bir komşu ve dost olarak biz ve diğer ülkelerin bir hedefi var. Venezuella'nın özgürlüğüne yeniden kavuşmalarını istiyoruz. Venezuela yönetimi otoritaryen yönetimle halka baskı yapmaya devam ederse adımlar atmaya devam edeceğiz.Bu sorunu çözmek için daha fazla adım atmaya hazır olun. Venazuela'daki sorun sosyalizmin kötü uygulanması değildir, sosyalizmin uygulanmasıdır.

ulusal.com.tr

Kerkük'te Türkmenlere saldırı Dünya Musevi: Siyonist rejimin en ufak bir hatasında İsrail’i yerle bir ederiz Dünya Almanya'da Berlin Emniyet Müdürlüğü soyuldu Dünya Almanya'dan eski diplomatik pasaportlu 196 Türk'e iltica hakkı Dünya