Halep, Lazkiye ve Şam kırsalında operasyonlar hız kazandı

Suriye krizinde diplomasi ve savaş cephesi hareketli. Bir yanda Viyana ve Moskova-3 hazırlıkları, diğer yanda sahada süren askeri harekatlar. Diplomasi konusunda Suriye yönetiminin müzakare sürecine katılması öne çıkarken Şam, Halep ve İsrail sınırında askeri cephelerde çatışmalar şiddetlendi.

Abone ol

Suriye Ordusu, İsrail sınırındaki Dera ilinini kurtarma operasyonuna başlayacaklarını açıkladı. Operasyonun Dera’nın merkezine yoğunlaşacağı belrtildi. Terör gruplarının Suriye’ye girişlerinin engellenmesi bakımından operasyon önem taşıyor.

Savaşın kritik cephesi ise Halep. Kentin, güney ve doğu kırsalında Rus Hava Kuvvetleri teröristlerin mevzilerini bombaladı. Hava akınları Tadif, Al Bab ve El Şeyh Ahmad bölgeleri ile Kuveyrs havaalanı civarında yoğunlaştı.

Lazkiye kırsalının Gımam köyünde de Suriye Ordusu denetim sağladı. Öte yandan Şam-Humus otoyolu teröristlerden tamemen temizlenirken, Şam kırsalının doğu ve batı kırsalında da çatışmalar şiddetlendi. Özellikle Derayya Jobar banliyölerinde operasyonlar hız kazandı.

Batı destekli terör örgütlerinin elindeki silahlarla ilgili de önemli bir bilgi Amerika’dan geldi. Fedration of American Secientist, ÖSO’nun elinde uçaksavaş füzelerinin bulunduğunu ve bu silahların radikal örgütlerin eline geçmesinden endişe duyduklarını açıkladı.

Lübnan Al Akhbar Gazetesi haberine göre Suriyeli bir subay teröristlerin elinde 4,5 kilometre menzilli uçaksavar füzelerinin bulunduğunu doğruladı. Suriyeli subay, 4 Kasım’da Hama kırsalında düşürülen Suriye’ye ait Mig 21 savaş jetinin bu uçaksavarlarla vurularak düşürüldüğünü söyledi.

Cephelerde sıcak çatışma aralıksız sürerken diplomatik yoldan krize müdahale çabaları da sürüyor. 14 Kasım’da yapılması beklenen Viyana görüşmesine Suriye hükümetinin katılıp katılmaması tartışılıyor.

Suriye’nin Rusya Büyükelçisi Riyad Haddad Tass haber ajansına yaptığı açıklamada; “Elimde, Suriyeli resmi bir heyetin Viyana’da 14 Kasım’da yapılacak görüşmelere katılacağına dair bilgi yok” dedi.

Haddad, Suriyeli muhaliflerle Şam yönetimini müzakere masasıda buluşturmayı amaçlayan Moskova 3 hazırlıklarının da sürdüğünü kaydetti.

ulusalkanal.com.tr

Obama'dan Erdoğan ve Davutoğlu'na telefon! Gündem Bugün ve Kanaltürk TV'de yeni dönem Gündem TGB'den Akit'e Ömer Hayyamlı yanıt Gündem Bağdat'ta silah krizi! Iraklı yetkililer: İsveç uçağı İncirlik'ten geldi Gündem