Kandil'den şantaj mesajı!

PKK, açılım ortağı AKP iktidarına şantaj dolu bir açıklamayla açılımı ilerlet mesajı yolladı. PKK'nın açıklamasında Lice’deki sorunları çözecek adresin İmralı ve Abdullah Öcalan olmadığı vurgulandı. Açıklamada "eğer Öcalan kilit konumdaysa özgür olmalıdır" ifadeleri yer aldı.

Abone ol

Diyarbakır Lice'deki PKK kışkırtmasının ardından HDP heyeti Adalet Bakanlığı'nın izni ile PKK lideri Abdullah Öcalan'la görüşmek için İmralı adasına gitti.

PKK, Öcalan'dan gelecek Lice mesajını beklemeden AKP iktidarına "açılım sürecini hızlandırması" için mesaj yolladı. KCK Yürütme Komitesi'nden yapıldığı belirtilen açıklamada, "İmralı sorunların çözüm yeri değildir" ifadeleri yer aldı.

Lice'deki benzer katliamları önleyecek yer, İmralı ve Abdullah Öcalan değildir. Gerçek saptırılmamalı, hiç kimse İmralı'dan gerçekleşmeyecek beklenti içine sokulmamalıdır.

PKK açıklamasında AKP iktidarının açılım süreci için daha somut adımlar atması talep edildi, Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması da istendi. Açıklamada, "Öcalan'nın serbet bırakılması, özgür çalışma koşullarına kavuşması" vurgusu öne çıktı.

İmralı ziyaretlerinin artık PKK'nın beklentilerini karşılamadığı ifade edilen açıklamada, Öcalan'ın açılım sürecini İmralı adası dışında yönetmesi gerektiğine işaret edildi. Açıklamadaki, "Bu durum gerçekleşmezse üç kişilik HDP heyetinin arada bir İmralı’ya gidip gelmesi artık hiçbir sorunun çözümü için yeterli olmayacaktır." ifadeleri dikkat çekti.

ulusalkanal.com.tr

Çocukları için açlık grevine başladılar! Gündem CHP'den Lice çıkışı Gündem Tehdit dolu açıklamalar yaptı Gündem 301 kişiye 17 kişilik heyet Gündem