Sahte içki nasıl anlaşılır?

ADANA'nın merkez Seyhan İlçe Belediyesi, yılbaşı nedeniyle sahte içki denetimi yaptı. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nün, zabıta ekipleriyle birlikte yaptığı denetimlerde, yasal mevzuata uymayan işyerlerine ceza uygulandı.

Abone ol

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nde görevli gıda mühendisleri Ozan Kırlangıç ve Dilem Tanrıseven, son zamanlarda artan sahte içkiye bağlı ölümler konusunda vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Mühendisler, alkollü içki alınırken şunlara dikkat edilmesini önerdi:

ŞİŞEDEKİ AYRINTILARA DİKKAT!

"Markanın yazılı olduğu etiketin ve şişenin yıpranmış olup olmadığı ile bandrolün düzgün yapıştırılmış olmasına dikkat edilmelidir. İçki şişesinin üzerinde mutlaka hologram bulunmalıdır. Şişenin kapak kodu ve boyun kodunun birbirini tutması gerekir. Alkollü içki şişesinin kapak kısmının tutkalla yapıştırılıp yapıştırılmadığına dikkat edilmelidir. Kapağında enjektör deliğine benzer delik bulunan şişeler alınmamalıdır. Alkollü içkileri, 'TAPDK Satış Belgesi' olan perakende satıcılardan alınmalıdır.

Kapağı açık olan alkollü ürün kesinlikle alınmamalıdır. Kapağı kapalı olan, ancak daha önce açılmış ve bir şekilde yapıştırılarak tekrar kapatılmış izlenimi veren şişelerdeki alkollü ürünler kesinlikle tüketilmemelidir. Şişenin daha önce kullanılmış olup olmadığına veya bu izlenimi verip verilmediğine bakılmalıdır. Şişesinin arka yüzünde tüketiciyi bilgilendirme amaçlı Türkçe etiket olmasına özen gösterilmelidir. Etiket üzerinde üretici veya ithalatçı firma adı veya adresi bulunmasına dikkat edilmelidir. Görünür ve belirgin halde bulanıklık, tortu ve fiziki kirlilik içeren alkollü içkiler kesinlikle tüketilmemelidir."

(DHA)

Vatan Partisi Bayrampaşa İlçe Başkanlığı: Herkes ücretsiz öğrenim görmeli Sağlık Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orbak: Fast food kronik hastalık nedeni Sağlık 1 Ocak’ta yürürlüğe girecek “stajyer ehliyet” uygulaması Ankara’da izdihama yol açtı Sağlık 50’ye yakın yabancı hekim İstanbul’da görev başında Sağlık