Doğu Akdeniz paylaşılacak

Avrupa Birliği, "denizlerde ekonomik hakimiyet" stratejisi için alt yapı çalışmalarına hız verdi. Mısır, Yunanistan ve Güney Kıbrıs, "3. münhasır ekonomik bölge zirvesi" kararı aldı. Zirvede, Doğu Akdeniz'deki enerji kaynaklarına ilişkin önemli anlaşmaların da görüşüleceği belirtiliyor.

Abone ol

Türkiye, güneyde ABD'nin "Kürt koridoru" projesine karşı mücadele ederken Avrupa Birliği de Doğu Akdeniz'de Türkiye'yi saf dışı bırakarak ekonomik hakimiyet kurma planlarına hız verdi. Mısır, Yunanistan ve Güney Kıbrıs, yakın gelecekte Doğu Akdeniz’deki enerji kaynaklarının paylaşımı için yeni bir zirve yapma kararı aldı.

Zirvelerden ilki Kahire'de ikincisi de Kıbrıs'ta yapılmıştı. Yunan medyasına yansıyan haberlere göre, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, yeni Süveyş Kanalı'nın açılışı için gittiği Kahire'de Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi ile bir araya geldi.

Görüşmede, Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve Mısır arasında Doğu Akdeniz’deki enerji kaynaklarının paylaşımı için yeni bir zirve gerçekleştirme kararı alındı.

Zirvede, önemli anlaşmaların da ele alınacağı belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr

ABD'den PYD baskısı! Türkiye'den yanıt Gündem Basın Konseyi de o gazetecilere destek oldu Gündem Gerici ve bölücü teröre karşı İran ile işbirliği Gündem İstanbul'da molotoflu saldırı! Gündem