MSB'den Rusya açıklaması

İdlib’de tansiyonu düşüren 5 Mart Mutabakatında takvim işliyor. Bu kapsamda Türk Rus ortak devriyeleri M4 karayolunda 15 Mart Pazar günü başlayacak. “Yapıcı ve olumlu” geçen heyetler arası görüşmelerin ise bugün tamamlanması hedefleniyor. Güvenlik kaynaklarına göre ateşkes süreci de küçük gruplarını ihlallerine rağmen devam ediyor. Süreç, Rusya ile müşterek koordinasyon merkezleri kurularak yönetilecek.

Abone ol

Mutabakat süreci ise Rusya ile müşterek koordinasyon merkezi kurularak yönetilecek. Açıklamayı Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar yaptı.

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı da 13 Mart’ta basın bilgilendirme toplantısı düzenledi. Açıklamayı, Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü Yarbay Nadide Şebnem Aktop yaptı. Aktop, Barış Pınarı, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtlarının yapıldığı bölgelere ilişkin son bilgileri paylaştı.

Açıklamada Doğu Akdeniz ve Libya’daki mücadeleye ilişkin de kararlılık mesajları verildi. FETÖ ile mücadele de bakanlığın açıklamasında yer aldı. 15 Temmuz'dan bu yana 19 bin 75 personelin ihraç edildiği ifade edildi.

Bakanlık tarafından TSK’da alınan koronavirüs önlemlerine ilişkin de bilgiler verildi.

Güvenlik kaynakları da koronavirüsüne karşı kışlaya yeni katılan er ve erbaşların rutin olarak sağlık muayenesinden geçirildiğini ifade etti. Bunun dışında yapılması planlanan tatbikatlarla ilgili de durum değerlendirmelerinin yapıldığı bildirildi. Virüs tehdidinin artması halinde tatbikatların erteleneceği belirtildi.

ulusal.com.tr

Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan yeni açıklama Gündem Bakan Selçuk açıkladı! O uygulama geçici süreyle askıya alındı Gündem Diyanet'ten cuma namazı açıklaması Gündem İTO Başkanı Avdagiç'ten stok açıklaması Gündem