Şahika Ercümen kirliliğe dikkati çekti

Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Şahika Ercümen, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye Temsilciliği tarafından "Sudaki Yaşam Savunucusu" ilan edildi. Bu kapsamdaki ilk gözlem dalışını İstanbul Boğazı'nda yaptı. Kirlilikten dolayı yüzmekte zorlanan Ercümen, suyun altından eldiven, maske, şişe, dezenfektan ve poşet çıkararak kirliliğe dikkati çekti.

Abone ol

Suyun altında olmaması gereken ne varsa ordaydı. Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Şahika Ercümen, İstanbul Boğazı'nda yaptığı dalışla, plastik atık kirliliğine dikkati çekti.

Ercümen, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye Temsilciliği tarafından "Sudaki Yaşam Savunucusu" ilan edildi. 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekiplerinin desteğiyle İstanbul Boğazı'ndaki yaşamı ve kirliliği gözlemlemek için ilk dalışını yaptı.

Son 25 senedir yaşam alanı bir nevi denizler olan Ercümen, dalış öncesi konuştu. Gözlemlerini paylaştı.

Halihazırda olan plastik sorununa böylece bir yenisinin eklendiğini söyleyen Ercümen, her yıl 8 milyon ton atığın denizlere karıştığını ve belli bir süre sonra küçük parçalara ayrılıp mikro plastiklere dönüştüğünü söyledi. Bunların bir daha okyanustan, denizden temizlenemediğini belirtti.

Ardından Ercümen, ilk dalışını Kız Kulesi çevresinde, ikinci dalışını Ahırkapı Feneri açıklarında, üçüncü dalışını ise Ortaköy Camisi önünde yaptı. Bu dalışlar sırasında çok sayıda atık madde topladı.

ulusal.com.tr

ABD'nin S-400 teklifine Rusya'dan yanıt Gündem AB'den Türkiye kararı Gündem DEAŞ, HTŞ, El Kaide operasyonu Gündem Yunan Cumhurbaşkanı'na F-16'lı mesaj Gündem