Türk Donanmasından gövde gösterisi

Türk Ordusu, Doğu Akdeniz'deki Türkiye karşıtı ittifaka dev bir tatbikatla yanıt verdi. Vatiyye Üssü'ne yapılan saldırının ardından Girit ve Libya arasındaki uluslararası sularda harbe hazırlık eğitimi icra edildi. Türk Donanması yayımladığı Navtex ile, tatbikat alanlarının adını bu kez ‘BARBAROS’, ‘TURGUT REİS’ ve ‘ÇAKA BEY’ olarak belirledi. Tatbikatın İtalya Savunma Bakanının Türkiye temasları sırasında düzenlenmesi dikkat çekti.

Abone ol

Doğu Akdeniz'de bir kez daha kararlılık mesajı verildi. Dev tatbikata Hafter kuşatmaya alındı.

Başını Yunanistan, Fransa ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin çektiği Türkiye karşıtı ittifaka karşı yeni bir adım daha atıldı.

Türkiye'nin us kurmayı hedeflediği Vatiyye Üssü’ne yönelik saldırıların ardından gerilim arttığı Libya açıklarında önemli bir tatbikat düzenlendi.

Türk Donanması Girit ile Libya arasındaki uluslararası sularda harbe hazırlık eğitimi icra ettiğini duyurdu. 7 Temmuz tarihinde eğitim ve tatbikatların bilgisi Navtex duyurusuyla ilan edildi.

Bingazi-Tobruk-Derne açıklarında tatbikat düzenleyen gemilerin bölgede kalacağı belirtiliyor.

Deniz Kuvvetleri, tatbikat alanlarının adını ‘BARBAROS’, ‘TURGUT REİS’ ve ‘ÇAKA BEY’ olarak duyurdu. Türkiye böylece son 2 ayda 3'üncü deniz tatbikatı yapmış oldu.

Tatbikat, İtalya Savunma Bakanı Lorenzo Guerini'nin(Lorenza Gurini) Ankara temasları sırasında yapıldı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Lorenzo Guerini ile gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından kameralar karşısına geçti. Akar işbirliğinin önemine işaret etti.

Avukat Ceyhan Mumcu: Adı yaver diye 4 sene gereksiz yere tutuklu kaldı Gündem Polis şüpheliyi böyle yakaladı Gündem Yurtta sağanak etkisi Gündem Rusya'dan Libya'da ateşkes açıklaması Gündem