Meyvelerin şahı nardan ekşilerin hası
Kimine göre ekşilerin en güzeli, meyvelerin şahı nardan olur. Salataların, kısırların ve dolmaların yeri doldurulamaz lezzeti nar ekşisi, yüzyıllardır Türk mutfağının vazgeçilmezi.
Antalya'nın Geyikbayırı köyü, her köşesinden kaynak suları ve bereket fışkıran, adeta bir cennet bahçesi. Yere düşen her çekirdeğin kök saldığı bu topraklarda en çok yetişen ürünlerden biri de yöre halkının tabiri ile 'acı nar'.
Her yıl bu aylarda Geyikbayırı'nda evlerin önünde kazanlar kurulur ve nar suları nar ekşisine dönüşür.
Atalardan kalan bakır kazanlarda, atalardan kalma yöntemle hazırlanan nar ekşisinin yolculuğu kolay değil. Narın her tanesi elden geçiyor.
12 saate yakın kaynayarak kıvama gelen nar ekşisi, yüzyıllardır yalnız salataların değil, kısırların, köftelerin, dolmaların ve daha nice yemeğin vazgeçilmez çeşnisi.
Mahmut ve Ayşe Bayık'a göre her yıl tonlarca narın yetiştiği Geyikbayırı'nda nar ekşisi kaynatmak eski ve değişmeyen bir gelenek olmasının yanı sıra bir de yöre insanın gelir kapısı.