Okan Şahin | Bir fırtına tuttu bizi

Okan Şahin | Bir fırtına tuttu bizi

Abone ol

1972 yılında Elazığ’ın merkez ilçesine bağlı Fevzi Çakmak Mahallesi’nde doğdu.

Aslı Tunceli’nin Mazgirt ilçesine dayanır. Ortaokul 2. sınıfı Elazığ’da okumuş, 1985 yılında ailesiyle birlikte İstanbul’a yerleşmiş, ortaokul ve liseyi Medine-Tayfur Sökmen Lisesi’nde tamamlamıştır.

1992-1994 Yılları arasında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Avrupa Topluluğu bölümünü bitirdi.

Daha sonra 1996 yılında İ.T.Ü. Türk Müziği Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü’ne girdi. 2003’te buradan mezun oldu.

2002 yılında Ezim Ezim Eziliyor Yüreğim-Ahçik isimli ilk solo albümünü yaptı. Bu albümde yer alan 11 türküden 8 tanesi Elazığ yöresine aittir.

Ayrıca bir Diyarbakır, bir Sivas ve bir Orta Anadolu türküsü bu albümde bulunmaktadır. İlk klibini bu albümde yer alan ‘SARHOŞUM’ isimli Elazığ türküsüne yaptı.

2010 da Haliç Üniversitesi Sosyal bilimler Enstitüsü’nde Türk Müziği üzerine yüksek lisans programına katılmış 4 dönemlik süre içerisinde bu eğitim programını başarıyla tamamlamıştır.

Bu yüksek lisans programının konusu olarak Halk müziğimiz içerisinde, uzun havalar başlığı altında divan ve hoyratın farkı araştırılmış ve buradan hareketle 20 adet divan ve hoyrat örneği edebi ve müzikal açıdan incelenmiştir.

2013 şubat ayında 2. Profesyonel albüm çalışmasına başlamış 2013 temmuz ayı başlarında albüm tamamlanmıştı. Albüm bir fırtına tuttu bizi ismiyle yayınlanacaktır.

Ünlü oyuncu Anne Meara yaşama veda etti Kültür Sanat Eurovision 2015 kazananı belli oldu! Kültür Sanat Balyoz mağdurları Albay Murat Özenalp ile anılarını kaleme aldı Kültür Sanat Vatandaşların yardımıyla çıkarıldı Kültür Sanat