Diyanet İşleri Başkanı açıkladı

İmam hatipler, ilkokulda türban ve zorunlu kuran dersleri derken şimdi de İslam Üniversitesi kuruluyor. Açıklama Mekke'de bulunan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'den geldi. Görmez, İslam üniversitenin Mısır'daki şeriat üniversitesi olan El-Ezher'e destek amacıyla faaliyet göstereceğini belirtti.

Abone ol

AKP hükümeti öönce 4+4+4'le eğitimi kısıtladı, ardından türbanı ilkokula indirdi, imam hatipler açıldı. Şimdi de islam üniversitesi kurma kararı alındı.

Girşimi, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez açıkladı. Görmez, İstanbul'da Uluslararası İslam Üniversitesi kurmak istediklerini açıkladı.

Hac için gittiği Mekke'de konuşan Görmez, "Diyanetin dünyanın değişik ülkelerinde ikili protokollerle açtığı fakülteleri İslam Üniversitesi bünyesine toplamak istiyoruz" dedi.

Görmez'in açıklamasına göre, üniversitenin İngilizce, Arapça ve Farsça eğitim vermesi planlanıyor. Görmez, projenin şeriat üniversitesi olan Mısır'daki El-Ezher Üniversitesine alternatif olarak değil, destek amacıyla faaliyet göstereceğini dile getirdi.

ulusalkanal.com.tr

Bilim ile Gönülün Dertleşmesi* Gündem Sütaş işçileri İstiklal Caddesi'ne çıktı! Bakın ne dağıttılar Gündem ''AKP, PYD ile ittifak yapsın'' Gündem 'Subaylarımızı savunmaya devam ediyoruz' Gündem