3 katlı tünel projesi oy çokluğa ile kabul edildi!

Hükümetin yeni çılgın projesi "3 katlı tüp geçit" İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis'ten geçti. Oylamada esnasında yaşanan tartışmalar sonrasında CHP grubu salonu terk etti. Uzmanlar ise "ben yaptım, olacak" anlayışının İstanbul'u ve ekonomiyi bitireceği görüşünde.

Abone ol

İstanbul Boğazı'nın altından geçecek olan 3 katlı metro ve karayolu tüp geçişi İBB Meclis'inden onay aldı. Oylama tartışmalara sahne oldu.

CHP konunun STK'lar tarafından görüşülmeden, Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı ile İBB bürokratları tarafından projelendirilip hayata geçirilmek istendiğini vurguladı, raporun müdürlüğe iadesini istedi. Ancak proje, CHP'nin ret oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.

Hükümetin dev İstanbul projesi uzmanlar arasında da tartışmalara neden oldu.

Afet Uzmanı Kubilay Kaptan, son dönemlerdeki tüm projelerin "ben yaptım, olacak" anlayışı ile yapıldığına dikkat çekti, bu yüzden İstanbul'un köstebek yuvasına döndüğünü söyledi.

Projelerin vatandaşa hem "ekonomik kalkınma" hem de "trafik sorununa çözüm" üzerinden sunulduğunu belirten uzmanlara göre aslında bu bir "hayal"...

Tüm bu dev projelerin, büyük doğa katliamlarına sahne olduğuna işaret eden uzmanlar 2023'lerde İstanbul'un yaşanamaz hale geleceğini belirtiyor.

ulusalkanal.com.tr

Eğit-Donat’a Vatan Partisi'nden sert tepki Gündem Önce kura, sonra kur vurdu Gündem Aykutalp Avşar: Türk Milleti'nin iradesi iktidar oluncaya dek mücadele edeceğiz Gündem ''The GULEN" Ankara'da Gündem