İstanbul ve Tahran borsaları entegre oluyor

İran temasları kapsamına Türkiye-İran İş Forumu'na katılan Başbakan Davutoğlu İran'da iki ülke arasında ticarette milli paraların kullanılması ve İstanbul ile Tahran borsalarının entegre çalışması için ciddi adımların atıldığını söyledi.

Abone ol

Başbakan Davutoğlu İran’da Tahran ve İstanbul borsalarının entegre olmasını sağlayacaklarını söyledi.

Türkiye - İran İş Forumunda Konuşan Davutoğlu, bölgede en dinamik pazarın Türkiye ve İran olduğuna dikkat çekerek yeni dönemde koyulan hedeflerin yerine getirilmesinin önemine vurgu yaptı.

İki ülke arasında belirlenen ticari hedeflerin yerine getirilebilmesi için ziyaretini 160 işadamı ile birlikte yaptığını söyleyen Davutoğlu bunun bir ilk olduğunu söyledi.

İki ülke ticaretinde bankacılık sisteminin gelişmesi gerektiğini ifade eden Davutoğlu, Türk-İran ticaretinde milli paraların kullanılması için bunun gerekli olduğunu ifade etti.

ulusalkanal.com.tr

"Kıdem tazminatımıza dokundurmayız" Ekonomi Muğla'da üretici domatesin ucuza alınmasına tepki gösterdi Ekonomi Kamuda çalışan taşeron işçiler kadro haklarını istedi Ekonomi Memur Sen açlık-yoksulluk araştırması Şubat rakamlarını açıkladı Ekonomi