Murat Kekilli: Yandaş müzisyenim

Abone ol

Murat Kekilli, 17 Aralık Operasyonları ile ilgili, “1-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonları hakkında, “Bu sadece siyasi bir görüşe yapılan bir darbe ve bir ihanet değildir. Bu topyekûn İslam alemini zayıf düşürme ve hatta kırma teşebbüsü idi” ifadelerini kullandı.

Yeni Yüzyıl Gazetesi'nden Esra Elönü'ye konuşan şarkıcı Murat Kekilli, yaptığı açıklamalarda AKP'ye yakınlığını belirtti.

İki gün önce şehit ailesine gittiği taziyede Kuran okuyarak tepkilere sebep olan Kekilli bu durumu ise, “Bir müzisyenin inançlarının gereğini yerine getirmesi kadar doğal bir şey olamaz” diyerek savundu. Ünlü sanatçı Gezi olayları ile ilgili, kendisine yönetilen sorulara ise muhalif sanatçıları öfkelendirecek ifadelerle yanıt verdi:

“Bilakis köprü yapılacak yaptırmaaaam, havaalanı yapılacak yaptırmaaaam, yerli araba yapılacak yaptırmaaaam, otoban yaptırılacak yaptırmaaaaam, uçağa binilecek bindirmeeeeem, teknoloji gelecek getirtmeeeem, velhasılı kelam helal lokma yenilecek yedirtmem! Gezi’deki sanatçı arkadaşlarımızın tek bir nokta tandaslı pragmatik ve dogmatik bir şekilde aynı dili kullanmaları karsısında elbette bu milletin bayrağını yükseltecek halkını ve vatanını muasır medeniyetler seviyesine yükseltecek sanatçılar da mutlaka ve mutlaka olacaktır. Müslümanların bu şekilde boynu bükük kalmasına müsaade etmeyecek sanatçıları düşünürleri siyasetçileri bu topraklar yine çıkaracaktır”

Kekilli yandaş müzisyen olup olmadığı sorusuna şu yanıtı verdi:

Cumhurbaşkanı’nı sevmeyebilirsiniz, fikirlerini benimsemeyebilirsiniz ancak terör olaylarını siyasallaştırıp Cumhurbaşkanı’na isnad etmek hem şehitlere hem şehit yakınlarına hem vatana hem milletimize, sanat camiasına, inancımıza ve hatta Cenab-ı Hakka varana kadar ihanettir. Burada suçlu aranıyorsa bu terörün kendisi ve terörü destekleyenlerdir. Tayyip Erdoğan’ı sevmemek başka bir şey vatan hainliği başka bir şey.

Cizre'de bodrum kattaki R.E'nin yakını Ulusal Kanal'a konuştu: HDP Kürt halkına hesap vermek zorunda Gündem 2016 bütçe tasarısı mesaisi devam ediyor Gündem Interpol haber verdi! İstanbul'da fidye operasyonu Gündem YPG bölgesinden ateş açıldı, obüsler karşılık verdi Gündem