Türkmendağı çevresi bölge için ne anlam ifade ediyor

Türkmendağı bölgesindeki terör karargahlarının dağıtılması Avrasya Cephesi ile Batı Cephesi'ni karşı karşıya getirdi. Rusya ve Suriye'nin bölgedeki terörist gurupları sıkıştırması Atlantik'i harekete geçirdi. Batı ve Avrasya'yı cephe cepheye getiren Türkmendağı bölge için kritik öneme sahip. Suriye'nin o bölgedeki tepelere hakim olması Halep'e uzanan hattın kontrol altına alınması için belirleyici faktör.

Abone ol

Rusya'nın hava bombardımanları ve Suriye Ordusu'nun kara harekatlarıyla Türkmendağı Bölgesi'ndeki terör yuvaları imha edildi. Bu gelişme Atlantik'i harekte geçirdi, önce "Türkmenler öldürülüyor" kampanyası başlatıldı. Ardından Rusya'nın hava operasyonlarına karşı açıklamalar peş peşe geldi. Gerginlik hava sınırını ihlal ettiği gerekçesiyle Rus Jeti'nin Türkiye tarafından düşürülmesiyle zirveye tırmandı. Peki, Türkmendağı çevresi bölge için ne anlam ifade ediyor? Bölgenin terör guruplarından temizlenmesi neden Batı ve Atlantik'i cephe cepheye getirdi. Hatay'ın Yayladığı sınırı karşısında kalan Türkmendağı bölgesi terörist gurupların Suriye'de ilk yuvalandığı alanlar arasında. Suriye'deki kriz ile birlikte bölgedeki alan hakimiyeti El Kaide'ye bağlı Amerikan destekli El Nusra Terör Örgütüne verildi. AKP Hükümeti'nin desteğiyle kurulan silahlı Sultan Murat Tugayları adlı grup da burada harekete geçirildi.

Atlantik cephesinin Türkmendağı'nı bu şekilde kuşatmasının nedeni ise bölgenin stratejik önemi. Türkmendağı, Kızıldağ ve Ghmam Tepeleri, bölgenin kontrolü için stratejik noktalar. Askeri Strateji uzmanlarına göre bu hat Suriye'nin Conk Bayırı durumunda.

Hatay Cephesi'nden Ghmam Tepeleri'ne uzanan Türkmen Dağı bölgesinin kontrol altına alınması İdlib yolunun açılması anlamına geliyor. Suriye Ordusu'nun Halep'e uzanan coğrafyayı terör örgütlerinden temizleyebilmesi işte bu hat kontrol altına alınarak yapılacak kara harekatına bağlı.

Türkmendağı bölgesinin Suriye kontrolüne geçmesi, ABD'nin Irak'ın Kuzeyinden Akdeniz'e açmayı planladığı Kürt koridoruna da engelliyor.

ulusalkanal.com.tr

Şehitlere son görev Gündem Yüksek yargıda dev operasyon Gündem Obama'dan açıklamalar Gündem Güvenlik Zirvesi sona erdi Gündem