Antalya'daki cinayet davası

Eşini öldürdüğü gerekçesiyle hakkında dava açılan tutuklu sanık yargılanmaya başladı

Abone ol

Antalya'da eşi Muazzez Türkyılmaz'ı bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle "kasten öldürme" suçundan yargılanan sanık, cinayette kullandığı bıçağı, biber ve domates kesmek için almak istediğini iddia etti.

Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Muammer Türkyılmaz, müdahiller Ebru Türkyılmaz, Erdinç Türkyılmaz, yakınları ve avukatı katıldı.

Duruşmada ifadesi alınan sanık Muammer Türkyılmaz, olayın nasıl meydana geldiğini net olarak hatırlamadığını, mahkeme heyetinden olayla ilgili keşif yapılmasını talep etti. Eşiyle boşanma aşamasında olduğunu söyleyen Türkyılmaz, eşinin ve oğlunun kendisine ait eşyaları sattığıyla ilgili duyum aldığını, evine gittiğinde ise eşyalarını kapının önünde bulduğunu anlattı.

Sanık Türkyılmaz, eşyaların üzerinde bulunan bir bıçağı gazeteye sararak aldığını fakat bunu gören eşinin kendisine tepki gösterdiğini ileri sürerek "Eşyaların yanında bir de bıçak fark ettim. O dönemde pansiyonda kaldığım için bıçağı pansiyonda domates ve biber kesmek için kullanırım düşüncesiyle aldım. Bunun üzerine eşim, 'Ekmek bıçağını da mı alıyorsun?' diye tepki gösterdi." dedi.

Eşinin bıçağı almak için kendisiyle mücadeleye girdiğini, olayın daha sonra nasıl meydana geldiği hakkında fikir sahibi olmadığını savunan Türkyılmaz, eşinin nasıl öldüğünü bilmediğini ileri sürdü.

Sanık avukatı Ömer Aycan, müvekkilinin akıl ve ruh sağlığının yerinde olmadığını öne sürerek sanığın Antalya Adli Tıp Kurumuna sevkinin sağlanarak cezai ehliyetinin olup olmadığı hususunda rapor alınmasını talep etti.

Sanık Türkyılmaz'ın kızı Ebru Türkyılmaz ise babasının annesini bir erkekle gördüğünü iddia ettiğini fakat bu söylediğinin gerçek mi hayal mi olduğu konusunda bir bilgiye sahip olmadığını ifade etti. Türkyılmaz'ın kızı Ebru ve oğlu Erdinç Türkyılmaz'ın cinayet suçuyla ilgili babalarından şikayetçi olmadıkları belirtildi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 7 Nisan 2017'ye erteledi.

Antalya'nın Kepez ilçesinde yaşayan Muammer Türkyılmaz, 19 Ağustos 2016'da boşanma aşamasında olduğu eşi Muazzez Türkyılmaz'ı bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Düzce'de yoğun kar yağışı Yurt Kastamonu'da 190 köy yolu ulaşıma kapandı Yurt Bitlis'te trafik kazası: 6 yaralı Yurt Telefonda “FETÖ“ dolandırıcılığı molada sona erdi Yurt