Almanya'dan Türkiye açıklaması

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeybatısındaki Afrin’e olası operasyonuna ilişkin Almanya'dan da bir açıklama geldi. Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Rainer Breul, "Türkiye'nin, Suriye sınırı boyunca meşru menfaatleri olduğu ortadadır. Bunlar Türkiye için çok büyük öneme sahiptir, bu bağlamda dikkate alınmalıdır." diye konuştu.

Abone ol

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeybatısındaki Afrin’e olası operasyonuna ilişkin bir açıklama da Almanya'dan geldi.

Açıklamayı Dışişleri Bakanlığı sözcü yardımcısı Rainer Breul yaptı... Alman hükümetinin Berlin’deki olağan basın toplantısında Almanya’nın "Suriye’nin kuzeyindeki durumu dikkatle takip ettiği” vurgulandı.

Breul, "Türkiye'nin şimdiye kadar olduğu gibi siyasi ve askeri olarak ihtiyatlı bir tutum sergilemeye devam edeceğinden yola çıkıyoruz ve beklentimiz de bu yönde” şeklinde konuştu.

Sözcü "Türkiye'nin Suriye sınırında meşru bazı güvenlik endişeleri” olduğunu da kabul etti. Breul, "Türkiye açısından öneminin büyük olduğunu" dile getirdi. "Bu çerçevede kaygıların da dikkate alınması gerektiğini" söyledi.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Almanya için önemli olan hususun "Suriye’nin kuzeyindeki askeri faaliyetlerde El Nusra, Hayat Tahrir Şam gibi radikal İslamcı örgütlere odaklanmak olduğunu" da sözlerine ekledi.

ulusal.com.tr

Suriye sınırına komando sevkiyatı: 10 otobüs komando Hatay'da Gündem İstanbul'da trafik denetimleri Gündem PKK-PYD-YPG Azez'de hastaneye saldırdı: Yaralılar Türkiye'ye getirildi Gündem Rusya'daki kritik zirvenin ayrıntıları ortaya çıktı Gündem