Grev gömlekleri çıkarılmadı

Birleşik Metal- İş Sendikası'nın 22 fabrikada başlattığı grev, yasak tanımadı. Bakanlar Kurulunun ertelem kararına rağman, Kocaeli bölgesindeki 10 fabrikada emekçiler, işbaşı yapmadı. Şartelleri indiren metal işçisi, hükümetin binlerce seçmenini kaybettiğini söyledi.

Abone ol

Greve çıkan işçiyi, Bakanlar Kurulu Kararı durduramadı, 10 fabrikada emekçiler, iş başı yapmadı.

DİSK'e bağlı Birleşik Metal- İş Sendikası'nın10 ildeki 22 fabrikada başlattığı grev, Bakanlar Kurulu'nun kararı ile 60 gün ertelendi. Gereçe de "milli güvenlik"di.

Ancak işçi yasak tanımadı, grev gömleklerini çıkarmadı.

Kocaeli bölgesindeki 10 fabrikada işçiler işbaşı yapmadı. Sendika yöneticileri, Pazartesi gününe kadar işbaşı yapmayacaklarını da duyurdu. Ve bu süreçte eşine pek rastlanmayan bir gelişme yaşandı. İşçveren pazartesi gününe kadar işçilere ücretsiz izin verdi.

İşçiler bu bölgedeki fabrikalarda çadırlarını da kaldırmadı.

Sanayinin kalbi olan metal işçileri, AKP Hükümeti'nin binlerce seçmen kaybettiğini söyledi.

Grev yasağı, İstanbul Bağcılar’daki Paksan işçileri tarafından da çiğnendi. Paksan grevcileri, yasağa ‘İşgal, grev, direniş!’,sloganlarıyla tepki gösterdi.

Greve çıkan metal işçileri patronları da korkuttu. 6 sanayici Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası'ndan ayrıldı.

ulusalkanal.com.tr

"Bundan sonraki adım Meclis önü olacak" Ekonomi Prim borcu olanlar DİKKAT! Ekonomi 'İşçiler bir çok hak kaybına uğrayacak' Ekonomi DİSK Başkanı'nın acı günü Ekonomi