Diyarbakır - Mardin karayolunda terör saldırısı: 2 şehit

Mardin-Diyarbakır karayolunda PKK'lılar tarafından yola tuzaklanan bomba askeri aracın geçişi sırasında patlatıldı. Saldırıda 2 asker şehit oldu. Bölgede hava destekli operasyon başlatıldı. Mardin Valiliği'nin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da açıklama yaptı. Soylu, "Bizim terörle mücadeledeki en büyük zorluklarımızdan bir tanesi bu karayollarında köprülerin altında bulunan menfezlerdir. O menfezlerde arama yaparken maalesef mayına basarak 2 evladımız şehit oldu" dedi.

Abone ol

Mardin- Diyarbakır karayolunda patlama yaşandı, 2 asker şehit oldu.

Olay sabah 08.40'da Mazıdağı ilçesi yol ayrımında meydana geldi. PKK'lılar tarafından yola önceden döşenen patlayıcı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirildi.

Patlamada 2 asker şehit oldu. Bölgeye ambulanslar ve takviye birlikler sevk edildi. Teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Patlama nedeniyle karayolunun bir şeridi trafiğe kapatıldı.

İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mardin-Diyarbakır karayolundaki terör saldırısıyla ilgili konuştu

Bakan Soylu, şunları söyledi:

Bu sabah üzücü bir haber aldık. Mardin-Diyarbakır yolunu aylardan beri kontrol ediyoruz ve bu sabah, 'bir patlayıcı koymasınlar, sivil araçlara zarar gelmesin' diye evlatlarımız sürekli orada devriye geziyorlar, mayın taraması yapıyorlar. Bizim terörle mücadeledeki en büyük zorluklarımızdan bir tanesi bu karayollarında köprülerin altında bulunan menfezlerdir. O menfezlerde arama yaparken maalesef mayına basarak 2 evladımız şehit oldu. Allah rahmet eylesin, mekanlarını cennet eylesin

Terörle mücadele konusuna da değinen Soylu, "Büyük mücadeleyi hep beraber gerçekleştiriyoruz. Geçen hafta yani pazartesinden pazartesine kadar 60 teröristi etkisiz hale getiren ve bunları terör yaptıkları için cezalandıran Lice'de, öbür tarafta Şırnak Uludere'de ve ülkemin güneydoğusunun ve doğusunun her tarafında bunu sağlayan, birbirine inanmış, güvenmiş jandarması, askeri, polisi, korucusuyla arkadaşlarımız kahramanca mücadele veriyorlar" ifadelerini kullandı.

MARDİN VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Valilik açıklaması şu şekilde:

15/03/2017 günü saat 08:35 sıralarında ilimiz Mazıdağı ilçesi Aksu Jandarma Karakol Komutanlığınca Mardin-Diyarbakır Karayolu’nda icra edilen Mayın/Eyp kontrolü esnasında BTÖ mensuplarınca önceden yola döşenen EYP’ nin patlatılması sonucu 2 kahraman askerimiz şehit olmuştur.

Saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, aziz milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde hayatlarına devam etmesini sağlamak amacıyla bölücü terör örgütü mensupları ile mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilecektir.

ulusalkanal.com.tr

Lice operasyonu 11. gününde Gündem Akın Öztürk, FETÖ’yü soruşturan savcıyı kızağa çekmiş Gündem Almanya'dan skandal karar: Köln Belediyesi sözde soykırım anıtına onay verdi Gündem ABD'den açıklama geldi. Gündem