3 bin 852 vatandaş ülkeye getirildi

Kovid-19 tedbirleri kapsamında 59 ülkeden tahliye edilecek 25 bin vatandaşın Türkiye'ye dönüşleri sürüyor. Ülkeye dönen vatandaşlar, 14 gün süreyle karantinaya alınıyor.

Abone ol

Türkiye vatandaşlarını yalnız bırakmıyor. Yurtdışında olan Türk vatandaşları ülkeye getirilerek gözlem altına alınıyor.

Kanada’dan uçakla İstanbul’a getirilen 349 kişi, otobüslerle Kırklareli’ne götürüldü. Sağlık kontrollerinin ardından Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Hundi Hatun Öğrenci Yurdu'na yerleştirildi.

Ürdün'de bulunan 166 Türk vatandaşı, Türk Hava Yolları'na ait uçakla Samsun' da karantinaya alındı

Rusya'dan getirilen 188 kişi de Kastamonu'da Baharzade Feride Hanım Yurdu’nda gözlem altında.

Almanya’dan ise 867 kişinin tahliyesi sağlandı. Aralarında 50 Alman uyruklu yolcunun da olduğu 279 kişi Ankara’ya, 182 kişi Adana’ya ve 356 kişi Trabzon’a götürülerek kontrolleri yapıldı. Sağlık kontrollerinin ardından vatandaşlar yurtlara yerleşti.

Virüsün en çok etkilendiği yerlerden biri olan İspanya’dan da 150 vatandaşımız ülkeye getirildi. Amasya’da karantinaya alınan öğrenciler ülkeye döndükleri için mutlu olduklarını belirtti.

Suudi Arabistan’dan 468 Türk vatandaşları da Hatay ve Adıyaman’daki öğrenci yurtlarında gözlem altına alındı.

Cezayir'den getirilen 344 Türk vatandaşı da Gaziantep'te.. Gerekli kontrollerden geçen vatandaşlar 14 gün karantinada kalacak.

Makedonya'dan getirilen 270 kişi Artvin'de, Hollanda'dan getirilen 349 kişi Denizli'de, Kuveyt'ten getirilen 348 kişi Aksaray'da,Birleşik Arap Emirlikleri'nden getirilen 353 kişi ise Bolu’da yurtlarda gözetim altında tutulacak.

ulusal.com.tr

Doğu Perinçek yazdı: Pencerelerde ve balkonlarda mutluluk Gündem HSK Başkanvekili Yılmaz'dan 23 Nisan mesajı Gündem İstanbul Valiliği'nden, Kılıçdaroğlu'nun sözlerine ilişkin açıklama Gündem 31 ilde 4 günlük sokağa çıkma yasağı başladı Gündem