29 Ekim'e giderken İstanbul'da TGB rüzgarı esecek

Türkiye’nin Atatürkçü vatansever kuvvetlerini emperyalizme karşı vatan ve bağımsızlık mücadelesinde birleştiren Türkiye Gençlik Birliği (TGB) İstanbul Genel Üye Toplantısı, 8 Ekim Pazar günü saat 12.00’de Taksim Hill Otel’de başladı.

Abone ol

Türkiye’nin Atatürkçü vatansever kuvvetlerini emperyalizme karşı vatan ve bağımsızlık mücadelesinde birleştiren Türkiye Gençlik Birliği (TGB) İstanbul Genel Üye Toplantısı, 8 Ekim Pazar günü saat 12.00’de Taksim Hill Otel’de başladı.

Toplantıya yüzlerce TGB üyesiyle birlikte destekçiler de katıldı. Şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ardından TGB İstanbul İl Başkanı Okan Özkan toplantıyı açtı.

“SELAM OLSUN BATI ASYA’NIN YENİLMEZ ÇOCUKLARINA”

Siyasi gündemin açılmasıyla söz alan ilk konuşmacı TGB Beyazıt Birim Başkanı Ceren Demirel: “Bizler vatansever ve Atatürkçü Türk gençliği olarak sözde Kürdistan referandumunu, bu kararları ve bu kararların mimarını tanımıyoruz.Büyük Devrimci Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tüm mazlum milletler dünyasına ve doğu halklarına kurtuluş ışığı yakan Türkiye’nin mücadelesi bugün de aynı noktadadır. Bugün de Türkiye’nin Batı Asya’daki öncü konumu, tüm mazlum milletler için Amerikan emperyalizmine karşı bir ışıktır. Selam olsun bu mücadelede yitirdiğimiz şehitlere, selam olsun emperyalizme direnen tüm devrimcilere, selam olsun Batı Asya’nın yenilmez çocuklarına.” sözlerini kaydetti.

“Türkiye emperyalizme karşı savaş veriyor. Şu an Batı Asya ülkeleri bu gerçeği görmekte ve yakınlaşmakta. Biz terörle mücadele ederken bu ülkelerle birleşiyoruz ve yakınlaşıyoruz. Bütün Batı Asya coğrafyası şu anda 1. Dünya Savaşı sonrası olduğu gibi emperyalizmi bu topraklardan defetmeye çalışıyor.” sözleriyle bölgesel mücadeleye dikkat çeken TGB İstanbul İl Yöneticisi Mert Savcı, konuşmasını “sizleri Sivas Kongresi’nde mandacılara karşı tam bağımsızlığı savunan Tıbbiyeli Hikmet kararlılığıyla selamlıyorum.” diyerek tamamladı.

TGB İstanbul İl Yöneticisi Doğancan Erdoğan:“Büyük Ortadoğu Planı’nı hepimiz hatırlarız. Bu planın uygulanmasının temel bir sebebi vardı: Suriye, Irak ve Türkiye'de devlet erkini yok etmek. Yıllardır bizim devlet erkimizi yok etmeye çalıştılar. Türk milletinin devletçi geleneği bu koalisyonu dağıttı.” ifadelerini kullandı.

BU MÜFREDATTA TÜRK DEVRİMİ YOK

TGB İstanbul İl Yöneticisi Berke Berkil:“Bilime, anayasaya ve laikliğe aykırı, içinde Atatürk ilke ve inkılaplarının olmadığı, Mustafa Kemal'in darbeci ilan edildiği bir müfredat söz konusu. Türk devriminin kazanımları alaşağı edilmeye çalışılıyor. Kendimize inanıyoruz çünkü hukuki yollardan da başvuruları yaptık. Milletimize güveniyoruz, çünkü en başından beri şunu söyledik; bu topraklarda Mustafa Kemaller ölmez!” dedi.

TLB İstanbul İl Yöneticisi Ziya Can Gülalyaptığı konuşmada: “Bu müfredat Atatürkçülerin müfredatı değil, Karen Foggların müfredatıdır. Bize kendine güvendirenbir sistem lazım, 13 yaşındaki Berrinlerin intihar etmediği bir sistem...” sözlerini kaydetti.

“BU MÜFREDAT FETTULLAH GÜLEN’İN HAYALİ”

Siyasi gündemin son konuşmasını yapan TGB Genel Başkan Yardımcısı Bora Çelik: “Yaptığımız ortak tespitlerden biri ülkemizin birçok cephede savaş halinde olduğudur. Çeşitli kopuşlara gidiyoruz. O kopuş Atlantik'ten kopuştur. Bu savaşı hem içeride hem dışarda yapıyoruz. İçeride bölücü PKK ve FETÖ'ye, dışarıda Amerika'nın bizzat askerim dediği kuvvetlere karşı. Amerika ile doğrudan savaş halindeyiz.”

Vatan savaşında mücadele vurgusu yapan Çelik, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye'de başında 'Milli' olan 2 tane kurum var: biri Milli Savunma Bakanlığı diğeri Milli Eğitim Bakanlığı. Türkiye milli eğitim konusunda büyük zaaf yaşıyor. Bu müfredat bizzat Fettullah Gülen tarafından dizayn edilmiştir. Hüseyin Kara, Fettullah Gülen'in Uzakdoğu imamı olarak bilinir. Liselerdeki ders saatlerinden tutun da inkılap tarihindeki milli değerlerin çıkarılması, anadolu liselerinin imam hatip olmasına kadar hepsi Hüseyin Kara'nın kitabında yazılıdır. Mehmetçiğimiz bugün o savaşı kazanacaksa milli eğitimden Atatürk'ü çıkararak kazanamaz. Bu Mehmetçiğin hayali değil Fettullah Gülen'in hayalidir.”

Toplantı, siyasi gündemin ardından TGB İstanbul İl Sekreteri Barış Demiralay’ın geçmiş dönem faaliyet raporunu sunmasıyla devam etti. Akabinde, mezun olan TGBliler konuşmalarını yaptı.

#İstanbuldaTGBrüzgarı ESECEK

29 Ekim İstiklal Yürüyüşü eyleminin çalışmalarının kampüslerde, liselerde, sokaklarda nasıl yürütüleceği, bu çalışmaların maliye ve basın-propaganda düzleminde nasıl örüleceği konuşuldu. Basın-propaganda düzlemine ilişkin olarak söz alan TGB İstanbul Akıl Fikir Kulübü Başkanı Yiğit Yazgılı, #İstanbuldaTGBrüzgarı isimli kampanyayı tanıttı. Bu kampanya kapsamında TGBliler, İstanbul’da yaptıkları her çalışmayı sosyal medyada #İstanbuldaTGBrüzgarı etiketiyle paylaşacaklar.

Eleştiri-özeleştiri gündemiyle devam eden toplantı, TGB İstanbul İl Başkanı Okan Özkan’ın konuşmasıyla sona erdi. Daha azimli, daha kararlı çalışma vurgusu yapan Özkan, “Örgütümüzü büyüteceğimiz ve 29 Ekim’e götüreceğimiz bir süreç bizi bekliyor.” ifadelerini kullandı.

ulusal.com.tr

Yaşar Okuyan: İsmi Devlet ama devletle alakası yok Gündem Ruhani, ABD'ye meydan okudu Gündem Sosyal medyadan terör propagandasına tutuklama Gündem Büyükada soruşturmasında istenen cezalar belli oldu: 11 zanlının 15'er yıla kadar hapsi istendi Gündem