Beylikdüzü'nde düşen helikopterle ilgili Bülent Eczacıbaşı ve Kuğu Havacılık'tan açıklama - İstanbul haberleri

İstanbul Beylikdüzü'nde düşen helikopterle ilgili olarak Eczacıbaşı Holding Başkanı Bülent Eczacıbaş, "Ayrıntılar hakkında hiçbir bilgimiz yok. 1 yöneticimiz, 4 Rus konuğumuz ve 2 pilotumuz vardı. Atatürk Havaliman'ından havalandı. Sanırım Bozüyük'teki tesislerimize gidiyordu. Tam donanımlı bir helikopterdi. Bütün bakımları tamamdı. Kazanın nedeniyle ilgili bir bilgimiz yok" dedi. Kuğu Havacılık ve Turizm AŞ Genel Müdürü Gürcan Mallı, helikopter kazasıyla ilişkin yaptığı açıklamada, "Kalkıştan kısa bir süre sonra helikopterimizin Beylikdüzü mevkiinde maalesef kaza kırıma uğradığı haberi tarafımıza ulaşmıştır. Helikopterimizde uçuş ekibinden 2 kişi ve 5 yolcu bulunmaktadır. Uçuş ekibi Alaattin Nacar ve Ahmet Bulut, yolcu isimleri ise Salim Özen, Aleksandr Vanin, Igor Kochergin, Luidmila Chuprova, Elena Badragan" dedi.

Abone ol

Eczacıbaşı Holding Başkanı Bülent Eczacıbaşı, İstanbulBeylikdüzü'nde helikopterin düştüğü kaza bölgesinde açıklamalarda bulundu. Eczacıbaşı yaptığı açıklamada, "Helikopterde bir yöneticimiz vardı, ayrıca Rus konuklarımız vardı. Unisera fuarı nedeniyle kendilerini misafir etmiştik. 4 misafirimiz vardı. 2 de pilotumuz vardı. Sanırım Bozöyük’teki tesislerimize gidiyordu. Helikopter tam donanımlı bir helikopterdi" dedi.

"HELİKOPTERİMİZDE 7 KİŞİ BULUNMAKTADIR"

Kuğu Havacılık ve Turizm AŞ Genel Müdürü Gürcan Mallı, helikopter kazasına ilişkin, "Kalkıştan kısa bir süre sonra helikopterimizin Beylikdüzü mevkiinde maalesef kaza kırıma uğradığı haberi tarafımıza ulaşmıştır." ifadesini kullandı.

Mallı, helikopterde uçuş ekibinden 2 kişi ve 5 yolcu bulunduğunu, uçuş ekibinin Alaattin Nacar ve Ahmet Bulut, yolcu isimlerinin ise Salim Özen, Aleksandr Vanin, Igor Kochergin, Luidmila Chuprova ve Elena Badragan olduğunu bildirdi.

Mallı, İstanbul Büyükçekmece'deki helikopter kazasına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Kuğu Havacılık bünyesinde operasyon yapmakta olan TC-HEZ kuyruk numaralı 2008 üretim tarihli Skorsky S76 C++ tipli helikopterlerinin İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Eskişehir Bozüyük seferini yapmak üzere saat 11.20’de kalkış yaptığını hatırlattı.

Gürcan Mallı, şunları kaydetti:

"Kalkıştan kısa bir süre sonra helikopterimizin Beylikdüzü mevkiinde maalesef kaza kırıma uğradığı haberi tarafımıza ulaşmıştır. Helikopterimizde uçuş ekibinden 2 kişi ve 5 yolcu bulunmaktadır. Uçuş ekibi kaptan pilot Alaattin Nacar ve kaptan pilot Ahmet Bulut, yolcu isimleri ise Salim Özen, Aleksandr Vanin, Igor Kochergin, Luidmila Chuprova, Elena Badragan.

Yaşanan elim olaya ilişkin inceleme ve araştırmalar devam etmekte olup yeni bilgilere ulaşıldıkça kamuoyu ile paylaşılmaya devam edilecektir."

HELİKOPTERDE KİMLER VARDI?

Helikopterde yolcu olarak Eczacıbaşı Vitra Rusya Genel Müdürü Salim Özen ve 4 Rus müşterinin bulunduğu belirtildi. Bozüyük’teki Eczacıbaşı Tesisleri yetkilileri, Rusya Genel Müdürü Salim Özen ile 4 Rus müşterinin saat 12.00’da yapılacak toplantıya gelmek için İstanbul’dan havalandıklarını, ancak kısa süre sonra kazayı öğrendiklerini söyledi. Helikopter kazası Eczacıbaşı Bozüyük Tesisleri’nde büyük üzüntüyle karşılandı.

Helikopterde yolcu olarak Eczacıbaşı Vitra Rusya Genel Müdürü Salim Özen ve Aleksandır Vanin, Igor Kochergin, Luidmina Churova, Elena Badraga isimli 4 Rus müşterinin bulunduğu belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

Aydınlık gazetesi yazarı Sabahattin Önkibar: HSYK ve MİT’i göreve çağırıyorum Gündem İlber Ortaylı'dan tepki: 'Hala ağlaşıyorsunuz Ruslara bile öğrettim' Gündem Sinan Oğan, Yusuf Halaçoğlu, Nuri Okutan ve İsmail Ok'a ihraç Gündem MEB’den 'sosyal medya' genelgesi Gündem