Son dakika 15 Eylül 2019 EYT haberleri... Emeklilikte yaşa takılanlar EYT'de ilk adım böyle atılacak

Akşam gazetesi yazarı Okan Güray Bülbül, maliyet hesaplamasıyla emeklilikte yaşa takılanlar EYT'de ilk adımın atılacağını yazdı. Bülbül, "Emeklilikte yaşa takılanlar umutlu... Prof. Dr. Vedat Bilgin’in konuyla ilgili görevlendirilmesi sonrası önce ayrıntılı bir maliyet hesabı yapılması ardından süreci hızlandıracak adımların atılması bekleniyor" ifadelerini kullandı

Abone ol

Emeklilikte yaşa takılanlarEYT'de ilk adımın nasıl atılacağı belli oldu.

Akşam gazetesi yazarı Okan Güray Bülbül, maliyet hesaplamasıyla emeklilikte yaşa takılanlar EYT'de ilk adımın atılacağını yazdı.

Bülbül'ün yazısının ilgili kısmı şu şekilde:

"Yaşa takılanlar için bugüne kadar bir düzenleme yapılamadı. Bunun en önemli nedeni sosyal güvenlik sisteminin mali dengesi. Bugün ise SGK’nın emeklilikte yaşa takılanların kaç kişi olduğu, düzenlemeyle kaç kişinin hemen emekli olabileceği, ödenecek aylıkların miktarı ve bunun sisteme getireceği maliyeti hesaplayarak bu yönde bir çalışmanın ilk adımlarını atması mümkün. Bu konuda Vedat Bilgin’in görevlendirilmesi konuyu hızlandıracak ve tüm boyutların ortaya konularak bu kişilerin sorunlarının kapsamlıca ele alınmasını sağlayacaktır. Yaşa takılanlar, en çok yaş şartını beklerken sağlık hizmetlerinden yararlanamamaktan, çalışmak için ‘yaşlı’, emekli olmak için ‘genç’ bulunmaktan şikayet ediyor.

SGK’NIN MALİ DENGESİ ÖNEMLİ

SGK, 2018’de 245.1 milyar TL emekli aylığı ödedi. SGK’nın toplam giderleri ise 385 milyar TL’yi buldu. SGK’nın toplam geliri de 369.2 milyar TL olarak hesaplandı. Dolayısıyla SGK geçen yıl 15.7 milyar TL açık vermiş durumda. Sosyal güvenlik sisteminin açık vermesi, sigortalılar için olumlu bir göstergedir. Ancak kamu bütçesinden transferle kapanan bu açığın büyümesi, sistemin geleceğini riske atar. İşte bu nedenle, emeklilikte yaşa takılanların sorunlarının kapsamlı bir şekilde değerlendirilmesi çok önemli."

ulusal.com.tr

Türkiye, Suudi Arabistan'daki saldırıları kınadı Gündem Iğdır'dan acı haber! Uzman Çavuş Remzi Hatipoğlu şehit oldu Gündem Yunanistan'da akıl galip gelir mi? Gündem Son dakika! Atatürk'e hakaretten suçundan ifade veren Tuğrul Selmanoğlu'ndan adliyede ilk açıklama Gündem