‘Kadının hak mücadelesi Cumhuriyet Devrimi mevziisinde verilecektir’

Cumhuriyet Kadınları Derneği Eskişehir Şubesi, 5 Aralık kadına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin yıl dönümü nedeniyle bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Abone ol

Cumhuriyet Kadınları Derneği Eskişehir Şubesi, 5 Aralık kadına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin yıl dönümü nedeniyle bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamayı dernek başkanı Binnur Uzun yaptı. Yıllardır bu konu ile ilgili çeşitli tartışmaların yapıldığını belirten Uzun, “Bu hakkı kadınların mücadele ederek almadığı ona bahşedildiği ve bu yüzden hakkına sahip çıkamadığı, siyasette geri planda kaldığı teraneleri tekrarlanır. Oysa basit bir denklem vardır: Bir demokratik devrim ancak kadınların katılmasıyla başarılı olur ve başarıya ulaşmış bir demokratik devrimde kadınlar eşit yurttaşlık haklarına sahip olurlar” dedi.

Özü özgürlük, bağımsızlık, eşitlik, aydınlanma olan Cumhuriyet Devrimi’nde kadının haklarda eşit olmaması eşyanın tabiyatına aykırı olduğunu ifade eden Uzun, “Karşı devrim gericilik, emperyalizm işbirlikçiliği kol kola Cumhuriyetimizi, devrimimizi kemire kemire son kazanımları da elimizden alarak kendilerine göre yeni Türkiye’yi ilan etmek üzeredirler. Bu yeni Türkiye’de artık kadının yaşam hakkı bile yoktur” şeklinde konuştu.

Uzun sözlerini şöyle tamamladı: “Kuşkusuz yine emekçi kadınlar olmak üzere kadınlar, kesintiye uğrayan devrimimizi tamamlama mücadelesinde yerlerini alacaklar ve kuşkusuz her taşına zarar verenlerde hesabı sorulmak üzere Cumhuriyetimiz sağlam temeller üzerine kurulacaktır. Tüm çağdaş kadınlarımızın seçme seçilme hakkını kutluyoruz.”

Gizemgül Yavuz/Eskişehir

ulusalkanal.com.tr

Cemil Çiçek'ten AYM'ye 'mimli' eleştiri Gündem Rezalet! Akit yine Atatürk'ü hedef aldı! Gündem Atatürk büstüne balyozla saldırdı Gündem Atanan yeni isimler dikkat çekici! Gündem