ABD Savunma Bakanı açıkladı

Amerikan Savunma Bakanı Chuck Hagel, 100 Amerikalı'nın terör örgütü IŞİD bünyesinde olduğunu, bu sayının daha fazla olabileceğini söyledi. Önümüzdeki günlerde Türkiye'ye gelecek olan Hagel, IŞİD'e karşı mücadelede her ülkenin farklı rol üstlenebileceğini, bölgede bir koalisyonun inşa edilmesi gerektiğini de söyledi.

Abone ol

"IŞİD'de en az yüz ABD vatandaşı var." Bu sözler ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel'e ait.

ABD'de bir tv kanalının sorularını yanıtlayan Hagel, Suriye'nin yarısını kontrol ettiğini öne sürdüğü IŞİD hakkında çarpıcı ifadeler kullandı.

ABD Savunma Bakanı IŞİD içinde yüz Amerikan vatandaşı olduğunu bildiklerini bu sayının daha fazla olabileceğini de söyledi.

IŞİD için "İyi organize olmuşlar, iyi finanse ediliyorlar, daha fazla kapasiteye sahipler, iyi yapılanmışlar." diyen Hagel "Daha önce görmediğimiz türden barbar yapıya sahip tehlikeli bir vahşet ideolojisine sahipler" ifadelerini kullandı.

IŞİD'in bir ordu olduğunu Irak ve Suriye'nin yarısını kontrol ettiklerini belirten ABD savunma bakanı, terör örgütüne sadece hava saldırıları düzenlemenin yeterli olmayacağını da kaydetti.

Hagel, Irak'ta fonksiyonel, güvenilir, kapsayıcı bir hükümetin kurulması ve IŞİD'e karşı mücadelede her ülkenin farklı rol üstlenebileceği bir koalisyonun inşa edilmesinin önem taşıdığını da dile getirdi.

NATO zirvesinin ardından Gürcistan'a gidecek olan Hagel, daha sonra başta IŞİD olmak üzere çeşitli konuları görüşmek üzere Türkiye'ye gelerek, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile görüşecek.

ABD Genelkurmay Başkanı Dempsey "Türkiye, Ürdün ve Suudi Arabistan'ın IŞİD'in yok edilmesinde yardımcı olacağına inandığını" söylemişti.

ulusalkanal.com.tr

IŞİD'den Rusya'ya tehdit Dünya Meksika’dan Yatağan işçilerine çok önemli mektup Dünya ABD ve Rusya diplomasi trafiğine hız verdi Dünya Irak'ta son durum Dünya