İspanya yargısı kararı verdi

İspanya yargısı eski Katalonya Başkan Yardımcısı dahil 4 Katalan siyasinin hapis cezasını onayladı. Belçika'da yargılanan Eski Katalonya Devlet Başkanı Carles Puigdemont ve 4 ayrılıkçı bakanın İspanya'ya iade edilip edilmemesine de 14 Aralık'ta karar verilecek.

Abone ol

İspanya Yüksek Mahkemesi 'isyana teşvikle' suçlanan eski Katalonya Başkan Yardımcısı Oriol Junqueras, eski kabine üyesi Jaoquim Forn ve iki Katalan siyasi liderin hapis cezasını onayladı.

İspanya Yüksek Mahkemesi yargıcı Pablo Llarena Junqueras ile diğer 3 siyasinin kendilerine yöneltilen suçlamaları tekrar etme riskleri oldukları gerekçesiyle bu kararı aldığını söyledi.

Yargıç Llarena, Katalonya kabinesinin 6 mensubunun ise 100.000'er euroluk kefaletle serbest bırakılmalarına karar verdi.

Katalan liderler Anayasa Mahkemesi'nin yasağına rağmen bölgede bağımsızlık referandumu yapmıştı. Madrid bu gelişmelerin ardından özerk Katalonya bölgesinin yönetimini eline alarak yerel hükümeti feshetmişti.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de olan Eski Katalonya Devlet Başkanı Carles Puigdemont ve 4 eski Katalan bakan da yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Belçikalı yargıç suçlamaları kabul etmeyen Puigdemont ve 4 ayrılıkçı bakanın İspanya'ya iade edilip edilmemesine 14 Aralık'ta karar vereceğini duyurdu.

Puigdemont ve eski bakanlar İspanya'da adil yargılanmayacakları görüşündeler.

Puigdemont ve 4 eski bakanın davası ile Junqueras'ın davası konusunda temyiz yolunun açık olduğu belirtildi.

ulusal.com.tr

Eski Yemen Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih öldü Dünya Füze gerginliği tırmanıyor Dünya Toys R Us, 26 mağazasını kapatacak Dünya İsrail'de binlerce insan sokağa döküldü Dünya