HDP'li vekillerden AYM'ye dokunulmazlık başvurusu

Dokunulmazlıkların kaldırılmasından tedirgin olan HDP, konuyu Anayasa Mahkemesi'ne taşıdı. HDP Meclis Anayasa Komisyonu üyeleri, Anayasa değişikliğinin iptali için Yüksek Mahkeme'ye başvurdu. İptal başvurusu yapanlar arasında CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da vardı.

Abone ol

HDP, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili Meclis'te kabul edilen değişikliği, Anayasa Mahkemesi'ne taşıdı.

HDP, Yüksek Mahkemeye yaptığı başvuruda, dokunulmazlıkların tek hamlede kaldırılmasını hedefleyen geçici Anayasa değişikliğinin iptalini istedi.

HDP, Anayasa Mahkemesi'ne başvurabilmek için 110 imza gerektiğinden CHP'li vekillerden de imza desteği istemişti. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise bu talebe, "HDP'nin teklifine imza vereni partiden atarım" diye yanıt vermişti.

Meclis'ten geçen değişikliğin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuran bir diğer isim, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu oldu.

Güneydoğu'daki terör olaylarına ilişkin Türk Ordusu'nu suçlayan raporlar hazırlayan Tanrıkulu, başvurusu sonrası gazetecilere konuştu.

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen ise Anayasa değişikliğinin kapsayacağı fezleke dosyalarının genişletilmesi talebiyle AYM'ye başvurdu. Pekşen, "Herkes yargılansın" dedi.

Haluk Pekşen, kimler adına başvuru yaptığını da açıkladı.

Meclis'ten 376 Milletvekilinin "Evet oyu" vermesiyle kabul edilen Anayasa değişikliği teklifinin yasalaşması için, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın onayı ve Resmi Gazete yayımlanması bekleniyor.

Teklif, yasalaştığı ana kadar hazırlanan fezleke dosyaları için yargı yolunu açmayı hedefliyor.

ulusalkanal.com.tr

Kemal Kılıçdaroğlu: Terörü bitirmezseniz iki elim yakanızdadır Gündem Kemal Kılıçdaroğlu: Terörü bitirmezseniz iki elim yakanızdadır Gündem Saldırı hazırlığında yakalanan canlı bomba tutuklandı Gündem Saldırı hazırlığında yakalanan canlı bomba tutuklandı Gündem