Onlar, çocuklar için sanatı en ücra köylere götürüyorlar

Konya’da 30 kişilik tiyatro ekibi, her gün yüzlerce kilometre yol kat ediyor. Hem de en ücra köylerdeki ilkokul öğrencilerine tiyatro gösterisi sunmak için. Gösteriyi izleyen çocuklar ise hem öğreniyor hem de doyasıya eğleniyor.

Abone ol

Kimi zaman kahramanlık hikayelerimize dalıp Dede Korkut ve Bamsı Beyrek oluyorlar, kimi zamanda Orta Oyununun iki ana kahramanı olan Kavuklu ve Pişekar olarak köy çocuklarının karşısına çıkıyorlar.

Onlar, çocuklar için sanatı en ücra köylere götürüyorlar. Daha önce hiç tiyatroya gitme imkanı bulamayan çocuklara, gösteri sunuyorlar.

Konya Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bir proje hayata geçirildi. “Medeniyet Okulu” projesi kapsamında tiyatro ekibi oluşturuldu. 30 kişilik ekip her gün yüzlerce kilometrelik yolları aşarak çocuklarla tiyatroyu buluşturuyor.

Ekibin unutulmazları arasında giren bir olayda yaşanmış. Daha önce gittikleri okula, başka bir gösteri için tekrar giden ekibi çocuklar bakın nasıl bir sürprizle karşılamış.

Proje sayesinde ilkokul 4 ve 5’inci sınıf öğrencileri, ayda bir defa da olsa tiyatro izlemenin ve yeni bir şeyler öğrenmenin mutluluğunu yaşıyorlar.

Oyuncular, proje sayesinde şimdiye kadar bin 300 okula ulaştı.

ulusalkanal.com.tr

Bu hafta 10 film vizyona girecek Kültür Sanat Beydili Yörüklerinin yüzlerce yıllık geleneği: Püse Kültür Sanat 92 kişi ölmüştü! Kızılordu kazasında korkunç şüphe Kültür Sanat Ünlü yönetmen Jonathan Damme hayatını kaybetti Kültür Sanat