Erdoğan, Putin ve Macron'la görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa ve Rusya liderleriyle telefon görüşmesi yaptı. Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşen Erdoğan, Koronavirüs salgınına karşı küresel mücadelenin yanısıra, ikili ilişkiler ve bölgesel konuları da ele aldı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa ve Rusya liderleriyle bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Erdoğan ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron arasında yapılan görüşmede, koronavirüs salgınına karşı küresel mücadele, ikili ilişkiler ve bölgesel gelişmeler ele alındı.

Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile de görüştü. Kremlin Basın Servisinden yapılan açıklamada, iki liderin Kovid-19 salgınıyla ilgili durumu ele aldıkları bildirildi. Erdoğan ve Putin, enfeksiyonla mücadelede ortak çabayı artırmaya hazır oldukları konusunda birbirlerini bilgilendirdi.

Türkiye'nin Rusya'da ve Rusya'nın Türkiye'de kalan vatandaşlarının tahliyesine yönelik iş birliğini de görüşen iki lider, İdlib bölgesindeki durumu istikrara kavuşturmak için 5 Mart tarihli Rus-Türk anlaşmalarının uygulanması dahil İdlib ve Suriye konusunda kapsamlı görüş alışverişinde bulundu.

Suriye'nin toprak bütünlüğü ve bağımsızlığının korunmasının önemine vurgu yapan Erdoğan ve Putin, iki ülke arasındaki nükleer enerji, tarım ve ulaşım sektörlerindeki ortak projeleri de masaya yatırdı.

Açıklamada, iki liderin, farklı seviyelerde temasları sürdürme konusunda mutabık kaldıkları vurgulandı.

ulusal.com.tr

AB'den o ülkelere 3 milyar avro mali destek Dünya İran'da Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı: 5 bin 391 Dünya İspanya'da Kovid-19'dan ölenlerin sayısı: 21 bin 717 Dünya Kenya’da onlarca kişi karantina merkezinden kaçtı Dünya