THY Euroleague'de rakipler belli oldu

Avrupa basketbol turnuvalarında, Eurocup ve Euroleague'de grup kuraları çekildi. Geçen sezon basketbolda ivme kazanan Türkiye 2015-2016 sezonunda Avrupa'da 8 takımıyla mücadele edecek.

Abone ol

4 takım ile katıldığımız basketbol Euroleague'de ülkemizi temsil eden 4 takım farklı gruplarda yer aldı.

Geçen yıl ki başarısıyla Final Four serisine kadar gelen Fenerbahçe A grubunda yer alıyor

Takımların son 3 yılda ki başarısına göre hazırlanan kura da Fenerbahçe ile Anadolu Efes 2 torbadan,Pınar Karşıyaka ve Darüşşafaka Doğuş ise 5 torbadan kuraya katıldı. 4 grupta 6 takımın oluşturduğu gruplarda, ilk dörde giren takımlar bir üst tura çıkmaya hak kazanacak.

A grubunda mücadele edecek Fenerbahçe'nin rakipleri arasında son şampiyon Real Madrid yer alıyor. B grubunda Olympiacos Piraeus ve Cedevita Zagreb gibi takımlarla müacdele edecek Anadolu Efes'in grubunda şampiyon olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Türkiye basketbol ligi şampiyonu Pınar Karşıyaka ise C grubunda olacak. İzmir temsilcimiz mücadelenin favori takımlarından FC Berceolona ile aynı grupta yarışacak.

Euroleague'deki son takımımız Darüşşafaka Doğuş da D grubunda ter dökecek. Takımımızın gruptaki en zorlu ekibi CSKA Moscow olacak.

Euroleague grupları belli olduktan sonra Eurocup kuraları da çekildi. 4 takımımızın yer aldığı 2'inci konferansta D grubunda Banvit ve Trabzonspor aynı grupta yer aldı.

Türkiye liginde başarlı bir sezon geçiren Beşiktaş İntegral Forex E grubunda, Litvanya, Rusya, Yunanistan ve Macaristan'ın en iyileri yarışacak.

F grubunda ise Türkiye'yi Galatasaray Liv Hospital temsil edecek. Sarı kırmzılı ekibin F grubundaki rakiplerini rahatça elemesi ve grubu şampiyon olarak bitirmesi bekleniyor.

Kura sonrasında gruplar şu şekilde oluştu:

A Grubu: Real Madrid, Fenerbahce Ülker, Khimki Moscow Region, Crvena Zvezda Telekom Belgrade, FC Bayern Munich, Strasbourg

B Grubu: Olympiacos Piraeus, Anadolu Efes, Laboral Kutxa Vitoria Gasteiz, EA7 Emporio Armani Milan, Cedevita Zagreb, Limoges CSP

C Grubu: FC Barcelona Lassa, Panathinaikos Athens, Lokomotiv Kuban Krasnodar, Zalgiris Kaunas, Pinar Karsiyaka, Stelmet Zielona Gora

D Grubu: CSKA Moscow, Maccabi Tel Aviv, Unicaja Malaga, Brose Baskets Bamberg, Darüşşafaka Doğuş, Dinamo Banco di Sardegna Sassari İHA

TSYD Antalya Şube Başkanı istifa etti Spor Arda Turan imza için uçtu Spor Çalışmayı yarıda bıraktı Spor 9 basamak birden yükseldik Spor