Molotof atana ağır ceza!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, PKK eylemlerine karşı alınacağını açıkladığı tedbirlerin ayrıntıları netleşti. Molotofa karşı ağır cezalar getirilecek, polisin silah kullanma sınırları genişletilecek, eylemciler tutuklu yargılanacak, katalog suçlarının kapsamı genişletilecek.

Abone ol

Terör örgütü yandaşlarının IŞİD bahanesi ile yurt genelinde yaptıkları eylemlerde ortalığı yakıp yıkmaları ülke gündemindeki yerini koruyor.

Sokak eylemlerine karşı ilk kez Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeme getirdiği sert tedbirlerin ayrıntıları netleşti.

Türk Ceza Yasası'nın "Mala zarar vermenin nitelikli halleri" ve "Görevi yaptırmamak için direnme" başlıklı maddeleri yeniden düzenlenecek. Öne çıkan ilk düzenleme molotofla ilgili.

Molotofun silah sayılmasına yönelik düzenleme yeniden ele alınacak. Molotof kullananlara 8 ile 12 yıl arasında ceza verilmesi düşünülüyor. Havai fişeklerin saldırı amacıyla kullanılmasına da 3 yıla kadar hapis cezası getirilecek.

Silah kullanımının sınırları genişletilerek polisin molotof kullanan göstericiye doğrudan ateş edilmesinin önü açılacak.

Polise mukavemet ve kamu malına zarar vermenin cezaları artırılacak. Düzenleme kapsamında eylemlerde kimliği gizlemek için yüzünü maskeyle kapatanlara daha fazla ceza verilmesi, eylemlere katılanların tutuklu yargılanmaları da gündemde. Bu nedenle katalog suçlarının kapsamı da genişletilecek.

Yeni düzenlemelerle ilgili çalışmanın pazartesi günü Bakanlar Kurulu'nda ele alınması bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr

Süleyman Demirel'in acı günü Gündem Araçları olanlar dikkat! 1 Aralık'ta başlıyor Gündem Davutoğlu PYD'yi meşru gördü! Gündem Çöp konteynerinde parça tesirli bomba bulundu! Gündem