Ankara, PYD lideri Salih Müslim hakkında kırmızı bülten talep edecek

Ankara Merasim Sokak'taki bombalı saldırıyla ilgili hakkında yakalama kararı çıkartılan PYD lideri Salih Müslim "Avrupa beni vermez" dedi. Müslim, Avrupa'nın geçmişte PKK yöneticileri için de aynı tutumu takındığını söyledi. Öte yandan Ankara Müslim için kırmızı bülten talep edecek.

Abone ol

PKK'nın Suriye'deki yapılanması PYD'nin Eş Başkanı Salih Müslim, Ankara Merasim Sokak'taki bombalı saldırıyla ilgili hakkında yakalama kararı çıkartılmasını değerlendirdi.

"Bu karar ile bizi yakalayamazlar." diyen Müslim Avrupa'nın kendisini Türkiye'ye vermeyeceğini belirtti.

Kararı ciddiye almadığını söyleyen Müslim, Avrupa'nın PKK yöneticileriyle ilgili tutumundan örnek verdi, "Başta Avrupa olmak üzere hiç bir ülke ciddiye almaz, geçmişte de Remzi Kartal, Zübeyir Aydar için aldıkları kararlar var ortada" diye konuştu.

Öte yandan Ankara, Salih Müslim için kırmızı bülten talep etmeye hazırlanıyor. Adalet Bakanlığı başvuru için çalışmalara başladı.

ulusalkanal.com.tr

Cezaevlerindeki FETÖ'cü 'kalkışma' iddiasıyla ilgili Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü harekete geçti Gündem FETÖ'nün emniyet yapılanmasına ilişkin soruşturma Gündem Avrupa Birliği Bakanlığı'ndan Avrupa Parlamentosu'ndaki Türkiye oylamasıyla ilgili açıklama Gündem İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan terörle mücadele ve İçişleri Bakanlığı'ndaki FETÖ ihraçları açıklaması Gündem