Hrant Dink davasında önemli gelişme

Hrant Dink Suikasti soruşturmasında önemli bir karar çıktı. Şüpheli olarak sorgulandıktan sonra yurt dışına çıkış yasağıyla serbest bırakılan polisler Muhittin Zenit ve Özkan Mumcu için yakalama emri çıkarıldı. Görüldükleri yerde yakalanacak iki polis; Dink cinayeti nedeniyle cezaevine girecek ilk kamu görevlileri olacak.

Abone ol

Hrant Dink suikastinde kamu görevlilerinin rolü ile ilgili soruşturmada 2 şüpheli polis için yakalama kararı çıkarıldı.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, şüpheli polisler Muhittin Zenit ve Özkan Mumcu hakkında yakalama emri çıkarılmasına karar verdi. Karar soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Gökalp Çiftçi'nin itirazı üzerine alındı.

Zenit ve Mumcu, kısa bir süre önce şüpheli olarak sorgulanmış, sorgularının ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Ancak 2 şüpheli mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı.

2 şüpheli polis görüldükleri yerde yakalanarak yeniden hakim karşısına çıkarılacak ve kararın yüzlerine okunmasının ardından cezaevine gönderilecek. Yurt dışına çıkış yasakları bulunan Zenit ve Mumcu Dink cinayeti nedeniyle cezaevine girecek ilk kamu görevlileri olacak.

Muhittin Zenit'in cinayetten kısa bir süre tetikçi Ogün Samast'ın büyük abi dediği azmettirici Erhan Tuncel'i aradığı ortaya çıkmıştı.

ulusalkanal.com.tr

Eminönü yayalaştırılıyor Gündem İşte TBMM Soruşturma Komisyonu Raporu Gündem Erdoğan: Vakıfbank'ın hisseleri satılarak yeni bir katılım bankası kurulacak Gündem Fiyatları 6 yılın dibini gördü Gündem