Tahir Elçi'nin ön otopsi raporu tamamlandı

Tahir Elçi'nin ön otopsi raporu yayınlandı. Raporda Elçi'nin "uzaktan açılan ateşle" vurulduğu belirlendi. İçişleri Bakanlığı, olay yeri inceleme ekibine düzenlenen ikinci saldırı nedeniyle bölgede ayrıntılı inceleme yapılamadığını açıkladı. Bu nedenle Elçi'nin ölümüne neden olan mermi çekirdeği bulunamadı.

Abone ol

Diyarbakır'daki terör saldırısında hayatını kaybeden Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin ölümüne, uzak atış mesafesinden ateşlenen silahın neden olduğu belirlendi.

Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde tamamlanan ön otopsi raporunun sonuç kısmında, Elçi'nin “uzak mesafeden ateşlenen mermi ile öldüğü" bilgisi yer aldı.

Adli Tıp incelemesinde; Ense kısmına 3 santim mesafede 1,5x0,5 santimetrelik mermi çekirdeği giriş, sol kaş üzerinde 2x1 santimetre çıkış deliği saptandı. Merminin girdiği yer ve çevresinde barut izi tespit edilemedi. Bu da uzaktan ateşle öldürüldüğü anlamına geliyor.

Elçi'nin naaşından alınan örnekler, toksikolojik analiz yapılması için Diyarbakır Adli Tıp Grup Başkanlığı Kimya İhtisas Dairesine gönderildi.

Elçi'nin ölümüne neden olan mermi çekirdeği ise bulunamadı. Nedeni ise detaylı inceleme yapmak üzere olay yerine giden Başsavcı, olay yeri inceleme ekipleri ve avukatlara ikinci saldırı düzenlenmesi.

Olay yerinde Elçi'nin ölümüne neden silahın belirlenmesi için mermi çekirdeği ve diğer önemli bulgular aranacaktı. Ancak ekibe 5 ayrı noktadan roket ve uzun namlulu silahlarla ateş edildi. Bölgede güvenliği sağlayan zırhlı kobra aracına da tuzaklanmış bombayla saldırı düzenlendi.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada; olayın aydınlatılmasını engellemek isteyen terörist unsurların yaptığı saldırılar nedeniyle olay yerine bilinçli olarak zarar verildiği, Tahir Elçi’nin hayatını kaybettiği noktada sağlıklı bir olay yeri incelemesi yapılamadığı belirtildi.

Sokağa çıkma yasağı ilan edilen bölgede gece boyunca teröristlerle çatışma yaşandı.

ulusalkanal.com.tr

Kremlin açıkladı: Putin o emri imzaladı Gündem Sinan Oğan'ın ardından Koray Aydın'dan da çağrı Gündem Erdoğan Rusya'ya yeni bir mesaj daha gönderdi Gündem "Arkadaşım Tahir Elçi'nin öldürülmesinden şok oldum" Gündem