Papa'nın Ermeni rüyası

Fener Rum Patriğinin davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Papa Francesco dönüş yolunda gazetecilere açıklamalar yaptı. Ermeni meselesi ile ilgili Türkiye karşıtı tavrı ile tanınan Papa, "Türkiye Ermenistan sınırının açılmasını istediğini" söyledi. Papa Francesco, Ermeni meselesinde Erdoğan'ın başsağlığı mesajını olumlu bulduğunu da belirtti.

Abone ol

Katolik ve Ortodoks dünyasının tekrar birleşmesi için Fener Rum Patriği Bartholomeos'un davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Papa Francesco, dönüş yolunda açıklamalar yaptı.

Papa'nın, İtalya yolunda söylediği sözler, Ermeni konusundaki fikrinin değişmediğini gösterdi. Papa, "Ermeni meselesinde dönemin Başbakanı Erdoğan'ın yolladığı başsağlığı mesajı olumlu… Bu bir el uzatmaydı… Benim asıl kalbimde olan Türkiye-Ermeni sınırının açılması. Keşke o sınır açılsa, o kadar güzel bir şey olur ki. Dilerim gelecek yıl, küçük jestlerin yolunun açılacağı, yakınlaşmanın adımlarının atıldığı bir yıl olsun." dedi.

Sultanahmet Camisi'nde ettiği dua ile ilgili soruyu da yanıtlayan Papa, "Benim Türkiye'ye seyahatim dini amaçla idi. Ortodoks Kilisesi'nin kutladığı Aziz Andreas Yortusu içindi. Patrik Bartholomeos'la, yani dini bir figür ile buluştum. Sonra camiye gittim. Oradaki o muhteşemlikleri gördüm. O anda dua etmek istedim. Herkes ve tabii kendim için dua ettim, çünkü buna ihtiyacım var." ifadesini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

Gaziden Tayyip Erdoğan'a şok soru! Gündem F Tipi yapılanmayı deşifre etti Disiplin Kurulu'na sevk edildi Gündem Bakanlıktan Akkuyu'ya onay Gündem F-16'mız düştü! TSK'dan açıklama Gündem