Şam'dan meydan okudu

Suriye'nin başkenti Şam'da bulunan Türkiye heyeti, Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ve Suriye Başmüftüsü Bedreddin Hassun ile görüştü. Heyet görüşmenin ardından basın açıklaması yaptı. Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek, "Buradan Amerika ve Avrupa ülkelerine sesleniyoruz. Elinizi bu topraklardan çekin. Amerika bu medeniyet topraklarında yenilmiştir" dedi.

Abone ol

Suriye'de bulunan Türkiye heyeti, Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ve Suriye Başmüftüsü Bedreddin Hassun ile görüştü.

Heyet önce Hassun'u ziyaret etti. Görüşme oldukça sıcak geçti. Ardından Suriye Dışişleri Bakanlığı'nda Bakan Velid Muallim'le görüşüldü. Görüşme basına kapalı yapıldı.

Heyet, görüsmelerin ardından kameralar karşısına geçti. Açıklamayı aralarında uluslararası ajansların da olduğu gazeteci ordusu takip etti.

Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek, Amerika'nın Suriye'deki savaşı kaybettiğini, Batı Asya'nın kalbi Şam'dan ilan etti.

Suriye'de çıkarılan kargaşanın ikinci İsrail'i kurmayı hedeflediğini belirten Perinçek, projenin başarısızlığa uğradığını vurguladı.

Perinçek mağlup devletlere seslendi, "elinizi ülkelerimizden çekin" dedi.

Aynı ülkelerin Türkiye'yi de hedef aldığını vurgulayan Perinçek, meydan okudu.

Vatan Partisi lideri, ortak soruna, ortak cözüm projesini Suriye'nin başkenti Şam'dan anlattı.

Açıklamada eski Başbakan Yardımcısı Badüllatif Şener de söz aldı. Şener, uluslararası kamuoyunun hızla harekete geçmesini istedi.

İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler de, ambargolara karşı mücadele sözü verdi.

Haber: Naci Eriş

Kamera: İnanç Saraçoğlu

ulusalkanal.com.tr

Türkiye, Vatan'da birleşti! Gündem "Amerika 12 Şubat'ta Venezuela'da darbe tezgahladı" Gündem Soma davasında sıcak gelişme! Gündem Davutoğlu, Öcalan'ın çağrısına sahip çıktı Gündem