Fethullah Gülen hakkında soruşturma başladı

Başbakan Erdoğan'ın "Hukuki süreç başlatılacak" açıklamasının ardından Fethullahçı örgütlenmeye yönelik soruşturma dosyası ortaya çıktı. Ankara Başsavcılığı bünyesinde yürütülen soruşturmanın, Genelkurmay'ın "Milli orduya kumpas" başvurusu ve bireysel suç duyuruları üzerine başladığı öğrenildi.

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından Fethullah Gülen soruşturması yürütüldüğü öğrenildi.

Fethullahçı örgütlenmeyi araştıran soruşturmanın Ankara Başsavcılığı bünyesindeki Anayasaya Karşı İşlenren Suçlar Bürosu'nda yürütüldüğü ortaya çıktı. Habertürk'ün haberine göre, soruşturma Genelkurmay Başkanlığı'nın "Milli orduya kumpas" ve "Yargıtay İmamı" ile ilgili suç duyurularının ardından başlatıldı. Dosyada, Fethullahçı örgütlenmeyi hedef alan bireysel şikayetler ve ihbarların da yer aldığı belirtildi.

Terörle Mücadele Kanunu'nun 10'uncu maddesiyle görevli savcılığın başlattığı soruşturma, özel mahkeme ve savcılıkların kapatılması üzerine el değitirdi.

Gülen ve diğer şüphelilere "örgüt kurmak ve yönetmek" suçlaması yöneltildi. Soruşturmadaki bir diğer suçlama ise "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs".

ulusalkanal.com.tr

Doğu Perinçek'ten 1 Mayıs çağrısı Gündem 1'lik Mayısı’nda tüm liseliler birleşiyor! Gündem Fethullah Gülen nereye gidecek? Gündem İstanbul'da 1 Mayıs operasyonu Gündem