Milli Güvenlik Kurulu'nun toplantı gündemi belli oldu

Milli Güvenlik Kurulu yarın önemli gündem maddeleriyle toplanacak. Kurulda; Suriye, Irak ve İran'daki PKK varlığı ve bölgesel işbirliği, Rusya'dan S-400 alımıyla ilgili diplomasi trafiği gibi kritik konular görüşülecek. Zirvede ayrıca seçim güvenliği de ele alınacak.

Abone ol

Bölgedeki PKK varlığı ve bölgesel işbirliği seçenekleri ile terörle mücadelede gelinen nokta ve seçim güvenliği MGK'da görüşülecek.

MGK bu başlıklarla yarın toplanacak. Ankara Beştepe’de yapılacak Milli Güvenlik Kurulu’na Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Başkanlık edecek. Toplantıya ilgili bakanlar, komutanlar, askeri ve istihbari yetkililerin de katılacağı belirtiliyor.

MGK'da masaya gelecek önemli gündem maddelerinden biri 31 Mart Yerel Seçimleri olacak. Seçim güvenliğinin sağlanması, seçimlerin huzur ortamında gerçekleşmesi için alınacak önlemler ile İçişleri Bakanlığı’nın çalışmaları değerlendirilecek.

Zirvenin bir diğer gündem maddesi Rusya'dan S-400 alımı olacak. Amerika’nın S-400 baskısı ve yaptırım açıklamaları ile F-35 programıyla ilgili son durum değerlendirilecek. Patriot müzakerelerindeki aşama da konuşulacak.

Zirvede, Türkiye'nin sınırlarındaki terör tehdidi ve alınacak önlemler de masada. Bu kapsamda; Irak, İran ve Suriye'deki PKK varlığı ele alınacak. Irak'ın Sincar'da PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmesi, İran'la yapılan ortak operasyon değerlendirilecek.

İdlib de önemli başlıklar arasında yer alacak. Türkiye ve Rusya'nın eş zamanlı devriyeleri, ortak koordinasyon merkezi kurma çalışmaları ve genel olarak Soçi mutabakatında gelinen nokta masaya yatırılacak.

Fırat'ın doğusundaki tehditler de gündeme gelecek. Olası bir operasyon için hazırlıkların değerlendirileceği düşünülüyor. Amerika’nın Suriye'den çekilme süreci ve sınırda oluşturulması beklenen güvenli bölge de ele alınacak konu başlıkları arasında.

Ayrıca Menbiç yol haritasına ilişkin de değerlendirme yapılacak.

MGK'da ayrıca Ege ve Akdeniz'de Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin hakları vurgulanacak. Doğu Akdeniz'deki sondaj çalışmaları ile Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin bazı ülkelerle kurduğu ortaklıkların değerlendirilmesi de gündemde.

ulusal.com.tr

CHP'li Mansur Yavaş'ın avukatı Bülent Yücetürk'ten soruşturma açıklaması Gündem ​HDP ile ittifakı eleştirdi, kaçırıp tehdit ettiler Gündem Rifat Mutlu'dan Ege İhracatçılar Birliği'ne ziyaret Gündem ABD destekli teröre karşı işbirliği seçeneği güçleniyor Gündem