Havalar ısınınca ABD’de koronavirüs salgını unutuldu

Hafta sonu havalar ısınınca ABD’de koronavirüs salgını unutuldu. Binlerce ABD’li sahillere akın etti. Ülke yeni haftaya 966 bin vaka, 55 bine yükselen ölüm sayıları ile başladı.

Abone ol

Havalar ısındı korona unutuldu. ABD’de insanlar hafta sonu sahillere akın etti.

“Evde kal” emrine uymayanlar Florida ve Kaliforniya sahillerine koştu. Yoğunluk nedeniyle Florida’daki bir sahile giriş kısıtlaması getirildi. Kaliforniya’da da sahiller salgından önceki dönemleri aratmadı. Uyarılara rağmen sahillerde sosyal mesafe kuralına uyulmadı.

“Evde kal” emrine uymayanlardan biri de Beaumont Belediye Başkanı Becky Ames’di. Belediye başkanı yüzünde maske ile kapalı olması gerek manikürcüye girerken görüldü.

Pandeminin merkez ülkesi ABD yeni haftaya, 966 bin vak’a, 55 bin ölü sayısı ile başladı. Beyaz Saray’daki Bilimi Kurulu’nun üyesi Dr. Anthony Fauci Amerika’nın test kapasitesini iki katına çıkarması gerektiğini söyledi. Testin tecrit ve temas takibinde önemli olduğunu kaydeden Dr. Fauci, haftada yapılan 2 milyon testin 4 milyona çıkarılmasını önerdi. ABD’de şu ana kadar ise 5 milyonun üzerinde test yapıldı.

Bu arada ülkede ABD Başkanı Donald Trump’ın Sağlık Bakanı Alex Azar'ı görevden alacağı konuşuluyor.

ulusal.com.tr

Suudi Arabistan'dan idam cezası için yeni karar Dünya Avrupa ülkelerinde Kovid-19 salgınıyla ilgili yeni gelişmeler Dünya Hollanda'da Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı 4 bin 518'e çıktı Dünya İngiltere Başbakanı Johnson'dan maksimum risk uyarısı Dünya