ABD kaygılı

Türkiye'nin anlaşmayı sonlandırmak üzere olduğu Çin füze sistemiyle ilgili Amerikan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf açıklama yaptı.

Abone ol

Günlük basın toplantısında soruları yanıtlayan Harf, "Türk hükümetine NATO sistemleriyle birlikte çalışmayacak bir füze savunma sistemi için ciddi kaygılarımızı ilettik" diye konuştu.

ABD'nin yaptırım uyguladığı bir şirketle sözleşme görüşmeleri yapılmasının kaygı verici olduğunu söyleyen Harf, Amerikan Dışişleri Bakanı John Kerry ile Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda bu konuyu görüştüklerini belirtti.

Harf, bu konudaki görüşmelerinin devam edeceğini bildirdi.

Tartışma yaratan Türkiye'nin uzun menzilli füze savunma sistemi ihalesiyle ilgili NATO'dan da bir açıklama geldi. NATO Genel Sekreteri Rasmussen, "Türkiye'nin satın alacağı sistem, üye devletlerin sistemleriyle uyuşmalı" dedi.

"Türkiye'nin bu kurala uymasını bekliyorum" diyen Rasmussen, henüz son kararın verilmediğini ve görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

ulusalkanal.com.tr

2 kişi daha tahliye edildi Gündem Bu yürüyüş umudun, geleceğin yürüyüşü Gündem En büyük iade ? Gündem AKP oylarını kazanmak için büyük olanak Gündem