ABD, PKK'yı ordulaştırıyor! Pentagon doğruladı

Amerika, PKK'nın Suriye uzantısı PYD'ye silah ve mühimmat yardımı yaptığını doğruladı. Pentagon Sözcüsü Elissa Smith, "Koalisyon güçlerinin IŞİD karşıtı yere güçlere havadan ikmal desteğinde bulunduğunu teyit edebilirim" dedi.

Abone ol

Amerika'nın PKK'nın Suriye uzantısı PYD'ye 112 balya silah ve mühimmat indirdiği Pentagon tarafından doğrulandı.

ABD kargo uçaklarının "PKK'yı ordulaştırma" stratejisi kapsamında Suriye'deki PYD'lilere havadan silah ve mühimmat desteği yaptığı iddia edilmişti. Haseke'deki PYD'lilere verilen silah ve mühimmatın 50 ton olduğu belirtilmişti.

İddia, ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Elissa Smith tarafından da doğrulandı. Anadolu Ajansı'na konuşan Smith, "Koalisyon güçlerinin pazar günü Suriye'nin kuzeyinde DAEŞ'e karşı operasyonlar yapan yerel güçlere havadan ikmal desteğinde bulunduğunu teyit edebilirim" ifadesini kullandı.

Smith, desteğin ABD Hava Kuvvetleri'ne ait C-17 kargo tipi uçaklar tarafından yapıldığını belirtti.

ABD Başkanı Barack Obama, eğit donat programını Suriye'de PYD'lilere uygulayacaklarını açıklamıştı.

Obama'nın açıklamasından sonra da PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'ye yakınlığıyla bilinen gruplar "Suriye Demokratik Güçleri" adı altında birleştirilmişti.

ulusalkanal.com.tr

Rusya'dan rahatsız olan Avrupa Birliği, teröristlere kalkan oldu Dünya Çin'den Suriye'ye destek açıklaması Dünya Suriye ordusundan teröristlere darbe üstüne darbe! Dünya Uluslararası Af Örgütü: PYD etnik temizlik yapıyor Dünya