Beyoğlu Anadolu Lisesi’ndeki karma eğitim sona erecek

167 yıllık Beyoğlu Anadolu Lisesi'nde karma eğitime son veriliyor. Gelecek eğitim-öğretim döneminde okula yalnızca kız öğrenciler alınacak. Karara, veliler ve öğrenciler tepkili..

Abone ol

Türkiye’nin köklü liselerinden Beyoğlu Anadolu Lisesi’ndeki karma eğitim sona erecek.

Değişiklik okul müdürü tarafından velilere SMS ile bildirildi. Mesajda “Okulumuzda binamızın fiziki şartları değerlendirilerek tarafımdan yapılan teklif üzerine kademeli olarak yalnızca kız öğrenci alınacaktır" denildi.

Gelecek eğitim-öğretim yılından itibaren sadece kız öğrencilerin kabul edilecek olması veli ve öğrencilerin tepkisine neden oldu. Hatta öğrencilere göre bir sonraki adım okulun İmam Hatip Kız Lisesi'ne dönüştürülmesi olacak.

Öğrenciler "Karanlıktan aydınlığadır şiarımız" başlığı ile bir bildiri hazırladı. Bildiride öğrenciler eğitimin hızla gericileştiği hatırlatarak sıkıntılarını ifade etti. "Okulumuzu kızlı erkekli yaşatacağız" diyen öğrenciler 17 Haziran Cuma günü saat 14'de eylem yapacaklar.

Ayrıcı Beyoğlu Anadalu lisesi ile ilgili alınan bu karar yargıya taşınacak.

ulusalkanal.com.tr

Nefes darlığı şikayetiyle hastaneye gitti, kalbinde yırtık çıktı Sağlık İki kalp bir hayat Sağlık Kalp hastalarına oruç uyarısı Sağlık Karnındaki 22 kilogramlık kitleyle 18 yıl yaşadı Sağlık