'Kaset komplosu Emniyet İstihbarat Dairesi C Şubesi'nde planladı

CHP'nin önceki Genel Başkanı Deniz Baykal ile MHP'nin 8 kurmay kadrosuna yönelik kaset komplosunun Emniyet İstihbarat Dairesi'nin C Şubesi'nde planladığı belirlendi. Ekibin başında ise Ergenekon, Balyoz, Casusluk ve Şike kumpaslarını planlayan şu anda Hrant Dink cinayeti davasında tutuklu olan emniyet müdürü Ali Fuat Yılmazer yer alıyor.

Abone ol

Eski CHP Lideri Deniz Baykal ile MHP'nin 8 önemli yöneticisine yönelik kaset komplosu soruşturmasında yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

Kaset kumpasının Emniyet İstihbarat Dairesi'nin C Şubesi'nde planlandığı belirlendi. O dönem C şubenin başında da Fethullahçı Emniyet Müdürü Ali Fuat Yılmazer vardı.

Kumpas, "Emniyet imamı" olarak nitelendirilen "Kozanlı Ömer" lakaplı Osman Hilmi Özdil'in kayda alınacak siyasilerin isim listesini emniyet istihbarata vermesiyle başladı. Bunun üzerine C Şubesi'nin kurucusu ve başındaki isim Ali Fuat Yılmazer listedeki isimler üzerinden harekete geçti.

Belirlenen adreslere çilingir yardımıyla giren istihbarat çalışanları, evdeki saksılar, televizyonlar ve elbise dolaplarına harekete duyarlı ve uzaktan kontrol edilebilen kameralar yerleştirdi. Yakından takibe başlayan istihbarat polisleri, siyasetçilerin evden ayrılmalarının ardından yeniden eve girerek kayıtları aldı.

Polislerin kayıtları, "Emniyet imamı" Osman Hilmi Özdil'e teslim ettiği belirlendi. Görüntülerin daha sonra yurtdışı uzantılı IP numaralarından internet sitelerine yüklendiği öğrenildi.

Kaset planlamasını yapan C Şube Müdürü Fethullahçı Ali Fuat Yılmazer Ergenekon, Balyoz, Porazköy, Amirallere Suikast, Casusluk ve Şike kumpaslarını yöneten isimdi. Hrant Dink'in ölüdürülmesine yol vereden Ali Fuat Yılmazer şu anda Dink cinayeti davasından tutuklu.

ulusalkanal.com.tr

Erdoğan ve Putin'in konu başlıkları belli oldu Gündem Sigara zammında 5 yılın rekoru Gündem Rusya LDP lideri Jirinovski: ABD Gülen'i sadece barındırmıyor, ona maddi destek de sağlıyor Gündem Rüzgar Çetin'in tahliye talebi reddedildi Gündem