Davutoğlu erken seçim iddialarına son noktayı koydu

AKP’nin 2015 seçimlerini Nisan ayına çekmeyi planladığı iddiası kulisleri yeniden hareketlendirdi. Başbakan Davutoğlu’nun erken seçim haberlerinden rahatsız olduğu belirtildi. CHP lideri Kılıçdaroğlu da parti meclisinde “örgütler hazırlansın” talimatını verdi.

Abone ol

“Türkiye erken seçime mi hazırlanıyor?” AKP içinde yoğun bir şekilde tartışıldığı bilinen bu iddia BaşbakanAhmet Davutoğlu tarafından yalanlandı.

Geçen haftalarda basında çıkan “AKP il kongrelerini başlatarak erken seçim hazırlanıyor” haberlerine iktidar partisinden karşı açıklamalar geldi.

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre Başbakan Ahmet Davutoğlu ile AKP Grup başkanvekilleri arasında geçen salı günü yapılan görüşmede bu konu gündeme geldi. Davutoğlu’nun iddiaları “Bu konuda bir kararımız yok. Nereden çıkıyor bu haberler?” diye yanıtladığı belirtildi. AKP kurmaylarından bunun üzerine “seçim tarihinde değişiklik düşünülmüyor açıklaması geldi.”

Yüksek Seçim Kurulu'nun konuyla ilgili yaptığı toplantıda ise muhalefet partisinden temsilcilerin seçim tarihinin 1-2 ay öne çekilmesine yeşil ışık yaktığı öğrenildi.

Kılıçdaroğlu parti meclisi üyelerine “Seçimler yaklaşıyor. Erkene alınma olasılığı var. Sahaya çıkın, politikalarımızı anlatın. Kongre, kurultay tartışmalarını bırakın” dediği öğrenildi.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin de konuyla ilgili değerlendirme yaptı. Hükümetin bir çok alanda sıkıştığını vurgulayan Tekin erken seçim talebinde bulunduklarını belirtti.

ulusalkanal.com.tr

Ulusal Gönüllüleri Kartal'da buluştu Gündem Dünya gençleri birleşiyor Gündem “Anayasa Mahkemesi göreve“ Gündem Kuleli 84'lü yıllara döndü Gündem